Υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis υπό την προστασία του FBI – Oι
μάρτυρες «κλειδιά»
  Πέμπτη, 8 Φεβ 2018      14:57      0

Υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis υπό την προστασία του FBI – Oι μάρτυρες «κλειδιά»

Υψηλά ιστάμενα στελέχη της Novartis, τα οποία προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές και τελούν πλέον υπό την προστασία τους και ειδικότερα του FBI, είναι οι τρεις μάρτυρες που καταθέτουν τα στοιχεία φωτιά για το σκάνδαλο Novartis.

 

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης πρόκειται για τρία άτομα που επέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ήταν σε καίρια πόστα της Novartis στην Ελλάδα, γνώριζαν τη στρατηγική αλλά και τις μεθόδους της εταιρείας. Ουσιαστικά -είπε- πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της στρατηγικής της εταιρείας αλλά και στην υλοποίησή της.

Επεσήμανε πως στα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του FBI υπάρχουν πρόσωπα που είναι κρατικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ονόματα πολιτικών.

Ο κ. Σαράκης ανέφερε πως οι καταθέσεις έγιναν από το 2016 ως και τον Δεκέμβριο του 2017 ενώ όπως είπε οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία τα οποία περιλαμβάνουν ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

Πρόσθεσε πως κάποια από τα ονόματα των πολιτικών που ακούστηκαν και από τα χείλη των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται και στις καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI.

Όπως εξηγεί ο κ. Σαράκης το FBI, ζητάει στοιχεία και δεν αρκούν μόνο τα λόγια και έτσι οι πελάτες του έχουν αποδείξει τα όσα ισχυρίζονται με οπτικοακουστικό υλικό αλλά και γραπτά ντοκουμέντα.

Τι περιλαμβάνουν τα στοιχεία

Ο δικηγόρος αναφέρει πως στα χιλιάδες στοιχεία περιλαμβάνονται: Ονόματα, διευθύνσεις, ΑΦΜ,  τραπεζικοί λογαριασμοί 4.700 γιατρών, που εξυπηρετούσαν τη στρατηγική της Novartis, αλλά και ονόματα 53.000 γιατρών ανά την Ελλάδα που ήταν στο στόχαστρο της εταιρείας για την προώθηση των προϊόντων της.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν ονόματα πολιτικών στην έρευνα του FBI εναντίον των οποίων υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν λάβει πολιτικές αποφάσεις που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της εταιρείας.

Ουσιαστικά η φαρμακευτική εταιρεία χειραγωγούσε το πολιτικό ελληνικό σύστημα ώστε να διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο με στόχο να ευνοούνται τα συμφέροντά της επισημαίνει ο κ. Σαράκης.

 

ΣΧΟΛΙΑ