«Υπήρξε φαύλος»
  Παρασκευή, 8 Οκτ 2010      11:38      0

«Υπήρξε φαύλος»

Η παλαιά, ανδρεοπαπανδρεϊκή φρουρά αντεπιτίθεται αποφασισμένη να στηρίξει το έργο του ιδρυτή του Κινήματος, αντίθετα...

προς το πατροκτόνο πνεύμα του έρπει στο σημερινό ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικές δύο επιστολές-απάντηση του Γιάννη Καψή στον Θεόδωρο Πάγκαλο και τον Σεραφείμ Φυντανίδη που δημοσιεύουμε σε επόμενη σελίδα...

 

 

 

Κύριε διευθυντά,

 

 

 

Φτάνει πια! Οι εβδομαδιαίες –όπως η προ ημερών– εκρήξεις αρλουμπολογίας [Σ.Σ.: Η επιστολή ελήφθη με καθυστέρηση] του κληρονόμου της «θείας Αγλαΐας» αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου έφτασαν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου και απειλούν να ολοκληρώσουν την απαξίωση της πολιτικής στην πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, όταν και άλλοι συνάδελφοι σπεύδουν να ενστερνιστούν τις συκοφαντίες του.

 

 

Ο κ. Πάγκαλος ανατρέπει και το δικαιικό μας σύστημα και προσφεύγει σε μεθόδους της Ιεράς Εξέτασης καλώντας τα θύματα των συκοφαντιών του να αποδείξουν την αθωότητά τους.

 

 

Παρά ταύτα θα τον ακολουθήσω. Του απαντώ:

 

 

- Ουδέποτε έκανα ή επεχείρησα να κάνω οποιονδήποτε διορισμό στο Δημόσιο ή στις αμαρτωλές δημοτικές επιχειρήσεις.

 

 

- Υπερασπίστηκα με σθένοςτο λεγόμενο «νόμο Πεπονή», δηλαδή τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, τη σπουδαιότερη ίσως κοινωνική αλλαγή της οκταετίας του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, και ουδέποτε επιχείρησα να ρίξω σε αυτόν την ευθύνη για την ανεργία.

 

 

- Πολέμησα τη νοοτροπία των «δικών μας παιδιών». Και υπερασπίστηκα το δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, να έχουν πρόσβαση στην εργασία.

 

 

Είναι αλήθεια ότι είχαμε πάντοτε διαφορά νοοτροπίας με το συντονιζόμενο από τον κ. Ραγκούση αντιπρόεδρο όσον αφορά τη λειτουργία ενός πολιτικού.

 

 

«Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;» με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.

 

«Κανείς», του είχα απαντήσει.

 

«Ε τότε δεν θα εκλεγείς». Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος… Απειλείται δε και η εκλογή της συζύγου του.

 

Και για να τελειώνουμε: Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω. Για να το λέει. Αρνούμαι όμως αυτή την κατηγορία για τον εαυτό μου. Στην πολιτική έδωσα, δεν πήρα. Αναγκάστηκα να πουλήσω ένα κτήμα στο Διόνυσο, ένα διαμέρισμα στην Ιπποκράτους (της συζύγου μου) και ένα εξοχικό στο Σοφικό (της συζύγου μου) και αυτή τη στιγμή η μόνη ιδιοκτησία που έχω είναι το σκάφος μου (12 μέτρα ) και ένα αυτοκίνητο που αγόρασα μεταχειρισμένο. Και δεν προσδοκώ καμιά κληρονομιά. [Σημείωση: Προς αποφυγή παρανοήσεων. Δεν αμφισβητώ επ’ ουδενί τη νομιμότητα των κτήσεων του κ. Πάγκαλου και όπως, δε, είπε ο κ. Βουλγαράκης, παν το νόμιμο είναι και ηθικόν. Μόνον που ο κ. Βουλγαράκης δεν έκανε ποτέ το σοσιαλιστή.]

 

Ελπίζω ο κ. Πάγκαλος να μην μου απαντήσει. Θα το θεωρήσω σαν αίτηση συγνώμης. Διαφορετικά, θα ήταν δυσάρεστο να ανεβοκατεβαίνουμε στα κτίρια της τέως Σχολής Ευελπίδων.

 

Γιάννης Καψής"

 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό"Επίκαιρα": 07/10/10

ΣΧΟΛΙΑ