Υπέρ της ανακούφισης της Ελλάδας στο προσφυγικό ο πρόεδροςτων
Αυστριακών Βιομηχάνων
  Δευτέρα, 22 Φεβ 2016      01:42      0

Υπέρ της ανακούφισης της Ελλάδας στο προσφυγικό ο πρόεδροςτων Αυστριακών Βιομηχάνων

Κατά την άποψή του, η ΕΕ είναι σε θέση να υποδεχθεί πέντε εκατομμύρια προσφύγων, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει σωστή κατανομή τους, ωστόσο στη συζήτηση του προσφυγικού ζητήματος επικρατούν τα εθνικά συμφέροντα...

Υπέρ της ανακούφισης της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα και υπέρ ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ζώνης Σένγκεν τάσσεται ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων Γκέοργκ Καπς, όπως τόνισε ο ίδιος σε σημερινή συνέντευξή εφ? όλης της ύλης στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση.

Ταυτόχρονα, απέρριψε τους μαζικούς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προκαλούν, όπως είπε, ημερήσιο κόστος ύψους εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της λογιστικής, με συνέπεια να ακριβαίνουν οι τιμές των προϊόντων και να χάνονται θέσεις εργασίας.

Κατά την άποψή του, η ΕΕ είναι σε θέση να υποδεχθεί πέντε εκατομμύρια προσφύγων, υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρξει σωστή κατανομή τους, ωστόσο στη συζήτηση του προσφυγικού ζητήματος επικρατούν τα εθνικά συμφέροντα.

Η ΕΕ χρειάζεται μία ενιαία εξωτερική πολιτική και μία σαφή κοινή γραμμή, όπως επίσης και την κατανόηση πως παγκόσμια προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν σε εθνικό επίπεδο, τόνισε ο πρόεδρος των Αυστριακών βιομηχάνων.

Πρόσθεσε δε, πως παρά την πεποίθησή του ότι μπορούν να κατανεμηθούν αναλογικά πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν μπορεί να επικρίνεται η Αυστρία που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των προσφυγικών ροών στη χώρα, καθώς, όπως σημείωσε, δεν είναι κατανοητό γιατί μόνον μερικές χώρες στην Ευρώπη θα πρέπει να σηκώσουν το κύριο βάρος του προσφυγικού.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ