Χρυσοχοΐδης:"Μεγάλη προτεραιότητα η εξωστρέφεια στην οικονομία"
  Δευτέρα, 4 Οκτ 2010      18:41      0

Χρυσοχοΐδης:"Μεγάλη προτεραιότητα η εξωστρέφεια στην οικονομία"

«Για μας η εξωστρέφεια στην οικονομία, αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητα, μαζί με την...
καινοτομία, τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών, των νέων που θέλουν να τολμήσουν και να επενδύσουν στη χώρα μας, μαζί με την επανεκκίνηση και την αναθέρμανση της οικονομίας, αλλά και με τη συνεχή λειτουργία της αγοράς», δήλωσε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Κρήτη.

Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με στόχο να καταγραφούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, να τονωθεί η ανταγωνιστικότητά τους και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε σήμερα με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς της Κρήτης στα γραφεία της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, η έξοδος από την κρίση δεν αρκεί, καθώς απαιτείται η εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, που θα σηματοδοτεί την απασχόληση, την εργασία, τις νέες θέσεις, τις στοχευμένες δράσεις, τον πλούτο και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Όπως είπε, «θα έχουμε αποτύχει εάν ακολουθήσουμε την εφαρμογή του μοντέλου των προηγούμενων δεκαετιών, το οποίο "έσκασε σαν φούσκα", δημιουργώντας τη σημερινή κρίση, που μας έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας».

Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονός ότι με τη συμπλήρωση ενός χρόνου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ το ιδανικό αναπτυξιακό μοντέλο είναι ακόμα προς αναζήτηση, επικαλέστηκε τις προσπάθειες για την αποφυγή της χρεοκοπίας και υποστήριξε ότι «τώρα είναι η ώρα της ανάπτυξης και της αναθέρμανσης της οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ