Βενιζέλος: Όλα είναι υπό έλεγχο! - Στουρνάρας: Συζητάμε
εναλλακτικές λύσεις
  Σάββατο, 25 Ιαν 2014      11:56      0

Βενιζέλος: Όλα είναι υπό έλεγχο! - Στουρνάρας: Συζητάμε εναλλακτικές λύσεις

Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δέχθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου  ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς...

Όλα τα θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευαγγ. Βενιζέλο, και όλα είναι υπό έλεγχο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ότι η συζήτηση για τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι όλα είναι υπό απόλυτο έλεγχο και ότι εμείς θεωρούμε ότι μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από τη Eurostat μπορεί να ανοίξει η συζήτηση αυτή. Αυτό είναι θέμα που θα το κανονίσουν οι κυβερνήσεις, συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Έχετε βρει το συμβιβασμό που θα προωθήσετε για τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, κύριε υπουργέ;

Ι. Στουρνάρας: Ενημέρωσα για το πού βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Συζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες και θα αποστείλουμε αύριο, όσες υπολείπονται να αποσταλούν.

Δημοσιογράφος: Είναι έτοιμο το νομοσχέδιο ή χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις σε αυτό;

Ι. Στουρνάρας: Το ετοιμάζουμε.

Απαντώντας στο μήνυμα Ρεν, κυβερνητικοί κύκλοι αντέτειναν πως για το ελληνικό χρέος υπάρχει η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, που προβλέπει διευκόλυνση της χώρας μας, εφόσον τηρούνται οι όροι του προγράμματος και εφόσον έχει πιστοποιηθεί πρωτογενές πλεόνασμα τον Απρίλιο από τη Eurostat.

ΣΧΟΛΙΑ