Τσίπρας: Θετικές συνέπειες από καθαρή λύση για το χρέος
  Τετάρτη, 31 Μάι 2017      21:13      0

Τσίπρας: Θετικές συνέπειες από καθαρή λύση για το χρέος

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία είναι θετικές, αλλά η τεχνητή και άσκοπη συντήρηση της αβεβαιότητας γύρω από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δεν επιτρέπει ακόμη να αναπτυχθεί δυναμική στην οικονομία...

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η αξίωση μας για μια καθαρή λύση για το χρέος,  θα επιφέρει μια σειρά από θετικές συνέπειες όπως τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και την ενίσχυση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.  

 Υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις που συμφιλιώνουν την αποπληρωμή του χρέους με την ανάπτυξη χωρίς επιπλέον κόστος για τους ευρωπαίους φορολογούμενους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε πως η ελληνική πλευρά μπορεί να βρει το βέλτιστο ύψος πλεονασμάτων που εξυπηρετούν την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων αλλά δημιουργούν και το δημοσιονομικό χώρο για στοχευμένες αναπτυξιακές πολιτικές.

Τέτοιες προτάσεις είπε ο Αλέξης Τσίπρας έχουν κατατεθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και από θεσμικούς ή μη ξένους αναλυτές και ζήτησε να γίνουν  αποδεκτές.

 Δεν υπάρχει ελληνικό, ιταλικό ή πορτογαλικό πρόβλημα όπως παρουσιάζονται απλοϊκά, αλλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα με τις κατά περίπτωση εκδηλώσεις του είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ευρώπη.

Τα τελευταία θετικά εκλογικά αποτελέσματα στην Ευρώπη, έδωσαν τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε το μέλλον της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, κυρίως χωρίς διχαστικά και διαιρετικά – γεωγραφικά και εθνικά – σχήματα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, ειδάλλως σε λίγα χρόνια αυτό που ξορκίζουμε θα είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Είμαστε συνεπείς και τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο εξωτερικό και το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και στο εσωτερικό υπό δύσκολες συνθήκες είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως καταφέραμε να ανεβάσουμε το ποσοστό απορρόφησης του ΕΣΠΑ στο 11,4% από τον αρχικό στόχο του 7% ενώ αναφέρθηκε την σημαντική αύξηση, του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που πλέον, φτάνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί σε 26% από 29%, που είναι σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ