Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να κάνουμε την υπέρβαση
  Πέμπτη, 15 Δεκ 2016      14:39      0

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να κάνουμε την υπέρβαση

«Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση» ήταν η φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την ώρα που προσερχόταν στη Σύνοδο Κορυφής. Μιλώντας για το ελληνικό ζήτημα σημείωσε: «Θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω με πολλούς συναδέλφους, χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας».

Αναφερόμενος στα της Συνόδου, επεσήμανε: «Πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε δύσκολους και ευαίσθητους καιρούς για την Ευρώπη στο σύνολό της. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αλλά την ίδια στιγμή να αντιμετωπίσουμε τις απειλές. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να λάβουμε γενναίες αποφάσεις για τον διαμοιρασμό των βαρών και της ευθύνης. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να υλοποιούνται οι υποχρεώσεις μας –από όλες τις πλευρές, ωστόσο– προκειμένου να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να αποφύγουμε τα εμπόδια, και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κατάσταση για το μέλλον.

Πιστεύω ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες προκειμένου να διατηρήσουμε τη σταθερότητα, σε πολύ δύσκολους, πολύ ευαίσθητους καιρούς, για της Ευρώπη στο σύνολό της».

 

Ολάντ: Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Eurogroup

Θετικός προς την Ελλάδα εμφανίστηκε και ο Φρανσουά Ολάντ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε όσον αφορά στην εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους: «Υποστηρίζω τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup. Το Eurogroup αποφάσισε να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, μάλιστα όχι ικανοποιητικά ακόμα» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατό «να υπάρχει απαίτηση για επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα ή να αποτρέψουν την κυβέρνηση να πάρει κυρίαρχες αποφάσεις εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων που έχει λάβει εδώ στις Βρυξέλλες προκειμένου βρεθεί μία λύση για το μέλλον της Ελλάδας».

 «Είμαι υπέρ της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της Ελλάδας, προκειμένου να μείνει στην Ευρωζώνη και να επιτευχθεί μία λύση για το χρέος που θα επιτρέψει σταθερότητα στη χώρα και την Ευρώπη» επεσήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΣΧΟΛΙΑ