Τσίπρας: Η χώρα κινδυνεύει από το Μνημόνιο
  Κυριακή, 31 Οκτ 2010      12:08      0

Τσίπρας: Η χώρα κινδυνεύει από το Μνημόνιο

«Ανοχή ή καταδίκη» της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου, είναι το πραγματικό δίλημμα...
αυτών των εκλογών, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

 

 

Παρουσιάζοντας τι θέσεις του κόμματός του, ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την ελληνικό λαό στις 7 Νοεμβρίου, να στείλει ένα μήνυμα ανατροπής «της καταστροφικής πορείας» που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι έκθετος» καθώς «πανικόβλητος από την έκταση της απελπισίας του λαού καταφεύγει σε κενό περιεχομένου εκβιασμό για πρόωρες εκλογές και προσπαθεί να μετατρέψει την δημοκρατία, από αγαθό σε φόβητρο».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου για την στάση του στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, κατηγορώντας τον ότι πήρε το μέρος των ισχυρών και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να δηλώσει ότι θα θέσει σε δημοψήφισμα την αλλαγή της Συνθήκης της Λισσαβόνας, ώστε να ενισχυθεί και η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πολιτικό μήνυμα θα βγεί την πρώτη Κυριακή , ενώ διέψευσε δήλωση του κ. Δημαρά ότι είχε συνάντηση μαζί του.
Σε ερώτηση σχετικά με τοπικές συνεργασίες του ΣΥΝ με υποψηφίους άλλων κομμάτων ο κ. Τσίπρας είπε ότι οποιαδήποτε συνεργασία υπάρχει γίνεται με κριτήριο το πρόγραμμα κάθε υποψηφίου και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΝ δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο που είναι υπέρ του Μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ