Τσίπρας: «Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου»
  Δευτέρα, 1 Φεβ 2016      15:29      0

Τσίπρας: «Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου»

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Δ.Αβραμόπουλο για το προσφυγικό...

"Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και διεκδικεί και από τους άλλους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον επίπτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το "αγκάθι" του προσφυγικού έχει απασχολήσει τις τελευταίες μέρες την κυβέρνηση που φαίνεται να πιέζεται μετά και το ενδεχόμενο εξόδου απο τη Σένγκεν που αφήνουν μερικοί "εταίροι" μας στην ΕΕ. Η σημερινή συζήτηση έγινε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των hotspot σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναζήτησης βοήθειας στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ρευμάτων.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Δ.Αβραμόπουλο για τις κινήσεις που αποφασίστηκαν να γίνουν μετά τη διυπουργική επιτροπή του περασμένου Σαββάτου, ενώ τόνισε ότι η έκθεση στην οποία βασίζονται οι κατηγορίες για ελλείψεις και παραβλέψεις της Ελλάδας στο θέμα του προσφυγικού αφορούσαν στον περασμένο Νοέμβριο.

Απο τότε έχει γίνει μεγάλη προόδος γεγονός που αναγνώρισε και ο κ. Αβραμόπουλος απο την πλευρά του.

Συνάντηση για το προσφυγικό θα έχει ο πρωθυπουργός αύριο και με την την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά στη 13:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από αίτημα της τελευταίας να ενημερωθεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ