Τσίπρας – Τσακαλώτος: Το Σάββατο το τετ α τετ για τις 120 δόσεις
  Παρασκευή, 3 Μάι 2019      20:25      0

Τσίπρας – Τσακαλώτος: Το Σάββατο το τετ α τετ για τις 120 δόσεις

Οι 120 δόσεις και η διάθεση μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος θα τεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν αύριο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εφαρμογή των 120 δόσεωνστην ρύθμιση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, κατά την ομιλία την ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δεσκάτης στα Γρεβενά.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, «πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους».

Ο ίδιος μάλιστα δημοσιοποίησε ότι αύριο Σάββατο θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, για να καταλήξουν στην τελική ρύθμιση του σχεδίου των 120 δόσεων.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αφορά τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 – 2020.

Άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα «θα ωφεληθεί οικονομικά και εμπορικά από την διευθέτηση της εκκρεμότητας που διήρκησε σχεδόν τριάντα χρόνια και ταλαιπώρησε τις σχέσεις των δυο χωρώ».

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ βρήκαν την ευκαιρία «για λόγους και μόνο πολιτικής εκμετάλλευσης να σηκώσουν τους τόνους της αντιπολίτευσης στην συγκεκριμένη συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ