Τσακαλώτος – Σαπέν: «Η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί τοσυντομότερο
δυνατό»
  Τετάρτη, 11 Ιαν 2017      20:06      0

Τσακαλώτος – Σαπέν: «Η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί τοσυντομότερο δυνατό»

Θέματα που αφορούν την αξιολόγηση, με την εκτίμηση πως πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, συζήτησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

Η συνάντηση θεωρήθηκε «κλειστή στον Τύπο» και δεν υπήρξαν δηλώσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπήρξε μια λεπτομερής συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν την αξιολόγηση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Νέος γύρος επαφών

Για τον γαλλικό Τύπο πάντως είναι σαφές, ότι ο Έλληνας υπουργός ξεκίνησε ένα νέο γύρο επαφών με στόχο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την επιτάχυνση της αξιολόγησης.

«Ξεκινάμε πάλι για ένα γύρο!» γράφει η εφημερίδα L'OPINION . «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξαναπήρε το ραβδί του προσκυνητή για να πείσει τους ευρωπαίους πιστωτές να ξεμπλοκάρουν τη νέα δόση βοήθειας των 6,1 δισ. ευρώ», αναφέρει.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη συνάντηση την Πέμπτη του κ. Τσακαλώτου με τον Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και με πιθανές συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΣΧΟΛΙΑ