Τρίτη αξιολόγηση: Τεχνική συμφωνία στις 4 Δεκεμβρίου «βλέπει» το
EWG – Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους θεσμούς
  Τρίτη, 28 Νοέ 2017      15:06      0

Τρίτη αξιολόγηση: Τεχνική συμφωνία στις 4 Δεκεμβρίου «βλέπει» το EWG – Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τους θεσμούς

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται σήμερα οι συζητήσεις με τους Θεσμούς, ενώ όπως προκύπτει από το EuroWorking Group η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) είναι εφικτή μέχρι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

 

Η ίδια πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι στόχος είναι η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, εφόσον έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι θέματα του τομέα της ενέργειας ενώ η πρώτη οργανωτική συνάντηση, κατά την οποία τέθηκε η ατζέντα των επόμενων επαφών, διήρκεσε μόλις 40 λεπτά της ώρας.

Σε ότι αφορά το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων:

  • 12:00 Χρηματοπιστωτικά (εξωδικαστικός συμβιβασμός)- Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Σταύρος Κοντονής, Έφη Αχτσιόγλου
  • 14:30 Επισκόπηση προγράμματος -Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Έφη Αχτσιόγλου, Δ. Λιάκος

Αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση, στέλεχος του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι τα εργασιακά δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων καθώς έχουν κλείσει τα συνδικαλιστικά ζητήματα (προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας, πλαίσιο για τους συνδικαλιστές).

Απομένει να οριστικοποιηθούν τα θέματα του συνταξιοδοτικού, δηλαδή ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η αναμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων. Τα ζητήματα αυτά θα τεθούν επί τάπητος την ερχόμενη Παρασκευή, στη συνάντηση που θα έχουν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με τα στελέχη των Θεσμών.

ΣΧΟΛΙΑ