Τριάντα οι νεκροί στο Grenfell Tower - Εξηνταπέντε οι αγνοούμενοι
  Παρασκευή, 16 Ιούν 2017      21:53      0

Τριάντα οι νεκροί στο Grenfell Tower - Εξηνταπέντε οι αγνοούμενοι

Την ίδια ώρα που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς στον Grenfell Tower του Λονδίνου, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσεις δημοσιεύουν μια λίσταμε 65 άτομα που αγνοούνται μετά τη φονική πυρκαγία στον «πύργο της  κολάσεως»...

Επισήμως οι νεκροί μέχρι αυτή τη στιγμή είναι 30, όμως πολλοί είναι οι ένοικοι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής μετά την πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε ολοσχερώς το 24ώροφο κτίριο. Αν κι έχουν περάσει τρεις ημέρες από τι στιγμή που οι φλόγες τύλιξαν το πύργο, οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεπροσπάθειες προκειμένου να φτάσουν σε όλους του χώρους του ψηλού κτιρίου, καθώς η πρόσβαση σε αρκετούς από αυτούς είναι αδύνατη.

Με την αγωνία αλλά και με το φόβο να έχει κυριεύσει τους συγγενείς των αγνοούμενων, οι περισσότεροι από αυτές σε μια απέλπιδα προσπάθεια τους  κατέφυγαν σε μάσα μαζικής ενημέρωσης και έδωσαν τα στοιχεία των αγαπήμενων τους προσώπων. Σήμερα η εφημερίδα SUN δημοσιεύουν κατάλογο 65 ατόμων που αγνοούνται και ενδεχομένως να είναι νεκροί. Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει τις πύρινες φλόγες να εξαπλώθηκαν γρήγορα εξαιτίας της επίστρωσης πλαστικού που χρησιμοποιήθηκε κατά την τελευταία ανακαίνιση. Πάντως σύμφωνα με τους υπεύθυνους της αστυνομίας αλλά και της πυροσβεστικής το νούμερο των 30 νεκρών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανέβει θεαματικά. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι τα άτομα που έχασαν τη ζωή του από την πυρκαγιά να ξεπερνούν τα εκατό.

ΣΧΟΛΙΑ