«Τοξοβόλος»: Η γιάφκα και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τα
χρήματα από ληστεία
  Σάββατο, 8 Φεβ 2020      00:18      0

«Τοξοβόλος»: Η γιάφκα και οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τα χρήματα από ληστεία

Μία από τις γιάφκες που χρησιμοποιούσε η ομάδα του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» εντόπισε η Αστυνομία την Παρασκευή.

Στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων και θεωρείται κρησφύγετο της ομάδας, πραγματοποιήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική και την Εγκληματολογική Υπηρεσία, κατά την οποία, εκτός των άλλων, βρέθηκε πλούσιο ψηφιακό υλικό, καθώς και ανταλλακτικά για drone, κλειδιά, πολλά ρούχα, και άλλο υλικό, που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως διαπιστώθηκε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί από τη φίλη του Γιάννη ΜιχαηλίδηΔήμητρα-Ευδοξία Βαλαβάνη, 26 ετών, με τα πραγματικά στοιχεία της, τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς όμως να έχει δηλώσει την ενοικίαση.

Ο άνδρας που πήγε να καθαρίσει το σπίτι είπε στους αστυνομικούς ότι πριν από λίγες μέρες είχε βάλει αγγελία στο διαδίκτυο.

«Μου τηλεφώνησε ένας άνδρας και μου ζήτησε να συναντηθούμε στην Ομόνοια για να μου αναθέσει μια δουλειά. Όταν συναντηθήκαμε μου έκανε εντύπωση η αμφίεση του. Φορούσε κουκούλα, γυαλιά ηλίου και δεν με κοίταζε καθόλου. Μου είπε ότι ήθελε να καθαρίσω το σπίτι του αδελφού του που είχε πεθάνει. Μου έδωσε 60 ευρώ και τα κλειδιά. Μου είπε να κρατήσω ότι βρω μέσα στο σπίτι και μετά να αφήσω τα κλειδιά κάτω από το χαλάκι της εισόδου», είπε ο μάρτυρας στους αστυνομικούς.

«Έτσι όπως ήταν κουκουλωμένος μόνο τα φρύδια του μπορούσα να δω», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Έκρυβαν χρήματα στη γιάφκα»

Εκτός από τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στη γιάφκα, οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι υπάρχαν χρήματα μέσα στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Τοξοβόλος» και οι συνεργοί του είχαν πραγματοποιήσει ληστεία στην Ερυμάνθεια της Αχαϊας και τα χρήματα δεν είχαν βρεθεί ποτέ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, όταν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μπήκαν στο σπίτι, μαζί με τον άνδρα που θα το καθάριζε, είδαν ότι ήταν αναστατωμένο και οι πόρτες από τις ντουλάπες ήταν ανοιχτές.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι σίγουρα υπήρχαν χρήματα και ίσως και κάποιο όπλο.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν ότι η 26χρονη που νοίκιασε το διαμέρισμα, είχε μεταφέρει αρκετές φορές μεγάλα χρηματικά ποσά στη Γερμανία, εκεί που μένει η μητέρα της.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν βρει αποδείξεις που μαρτυρούν ότι ο «Τοξοβόλος» και οι συνεργοί του είχαν κάνει σημαντικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ