Το παρασκήνιο του «κοψίματος» του γιου Τραγάκη από τον Κυριάκο
Μητσοτάκη
  Τετάρτη, 6 Σεπ 2017      16:24      0

Το παρασκήνιο του «κοψίματος» του γιου Τραγάκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ξεκάθαρο μήνυμα στα παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το ποιος είναι ο κυβερνήτης του «γαλάζιου» πλοίου θέλησε να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόφαση του να κόψει τον γιο του Γιάννη Τραγάκη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα.

«Στη Νέα Δημοκρατία όλοι κρίνονται κι αξιολογούνται. Κανείς δεν ορίζεται μόνος του υποψήφιος βουλευτής», έγραψε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η κίνηση αυτή του προέδρου της ΝΔ φανερώνει, ίσως, τις προθέσεις του για τις υποψηφιότητες και για την ανανέωση του κόμματος, κάτι που ο ίδιος έθεσε ψηλά στην εσωκομματική ατζέντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τραγάκης εκλέγεται βουλευτής από το 1974 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και είναι ο αρχαιότερος βουλευτής του κόμματος, ενώ ο ίδιος είχε προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν το «κόψιμο» και ως χτύπημα προς την Καραμανλική πτέρυγα.

Σε πρώτη ανάγνωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώς έπραξε καθώς κρούσματα οικογενειοκρατίας και «κληρονομικότητας» των βουλευτικών εδρών είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα απορρίπτει ο ελληνικός λαός.

Επίσης, η συμπεριφορά Τραγάκη δείχνει και μία περιφρόνηση προς τον Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος.

Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν αν ο κ.Μητσοτάκης γνώριζε για την απόφαση του Γιάννη Τραγάκη να αποσυρθεί και να τον διαδεχθεί ο γιός του. Και αυτό, ακριβώς, ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ότι είχε δηλαδή γνωστοποιήσει την πρόθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξασφαλίζοντας την προεδρική έγκριση.

Αν ο κύριος Τραγάκης έχει δίκιο τότε η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκης δεν γίνεται για λόγους αρχής, αλλά για άλλους σκοπούς.

Mετά τον θόρυβο που ξέσπασε στα social media θα μπορούσε να είναι και επικοινωνιακή κίνηση για να δείξει ότι δεν αποδέχεται την παλαιοκομματική κληρονομικότητα παρότι ο ίδιος είναι γόνος οικογένειας με τρεις «κληρονόμους»…

Αν δεν διαψευστούν οι ισχυρισμοί στη συνέντευξη που παραχωρήθηκε, τότε σημαίνει ότι ο λόγος για τον οποίο τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εθνικές εκλογές ο Παναγιώτης Τραγάκης, είναι επειδή ο πατέρας του γνωστοποίησε δημοσίως την υποψηφιότητα του.

Ο Γιάννης Τραγάκης δήλωσε ότι θα αποσυρόταν ο ίδιος από την πολιτική και στη Β’ Πειραιώς θα έθετε υποψηφιότητα ο γιος του.

«Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί», δήλωσε ο βουλευτής σε συνέντευξή του.«Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ περιφέρεια Πειραιά – που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές – θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Τραγάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ανακοινωθεί επίσημα ότι κόβεται ο Παναγιώτης Τραγάκης από τα γαλάζια ψηφοδέλτια, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον πατέρα του και τον ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση του.

 

ΣΧΟΛΙΑ