Θεόδωρος Τσουκάτος: Την αθώωσή του προτείνει η εισαγγελέας
  Τετάρτη, 17 Απρ 2019      22:31      0

Θεόδωρος Τσουκάτος: Την αθώωσή του προτείνει η εισαγγελέας

Την αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό ο κ. Τσουκάτος πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα το 1999, το οποίο όμως δεν κατευθύνθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως υποστήριξε ο ίδιος απολογούμενος, αλλά σε άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚπαρείχε άμεση συνδρομή στη δωροδοκία των υπαλλήλων του ΟΤΕ, όπως όμως είπε η εισαγγελέας, ο Χριστοφοράκος και ο Μαυρίδης είχαν δικό τους δίκτυο στον ΟΤΕ και δεν είχαν ανάγκη τη βοήθεια του Τσουκάτου.

Για τον τον ίδιο λόγο πρότεινε την αθώωσή του, όπως και των παρένθετων προσώπων των οποίων χρησιμοποιήθηκαν μέσα από τους λογαριασμούς τους έφτασαν τα χρήματα στον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος «η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

ΣΧΟΛΙΑ