Θέμα χρόνου η εξιχνίαση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου – Τα λάθη των
δραστών
  Δευτέρα, 16 Οκτ 2017      13:13      0

Θέμα χρόνου η εξιχνίαση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου – Τα λάθη των δραστών

Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου βρίσκεται η αστυνομία και είναι πλέον θέμα χρόνου οι αστυνομικοί να φτάσουν στους δράστες.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος» οι σημειώσεις που κρατούσε το θύμα, αλλά και οι περιγραφές από τον συνεργάτη, δείχνουν δύο άτομα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο σεσημασμένους αλλοδαπούς.

Όπως επισημαίνουν πηγές που προΐστανται των ερευνών, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και η σάρωση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έγιναν πριν και μετά τη δολοφονία.

Οι αρχές, εκτιμούν πως τα πέντε λεπτά πριν από τη δολοφονία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, καθώς εκεί αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος του ραντεβού που έκλεισαν με τον αδικοχαμένο δικηγόρο, διάστημα κατά το οποίο βρήκαν την ευκαιρία ενδεχομένως να του ασκήσουν πίεση, να τον απειλήσουν και να τον εκβιάσουν, ωστόσο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν υπέκυψε και τελικά τον πυροβόλησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «κουβέντα» που είχαν οι δράστες με τον εκλιπόντα και το συνεργάτη του ήταν καθαρά «προσχηματική» και χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για να φτάσουν κάποια στιγμή στο σημείο να τον απομονώσουν και να εκφράσουν τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψής τους.

Οι δράστες αναφέρθηκαν, πέραν της ψεύτικης σύλληψης για ληστεία του υποτιθέμενου συγγενούς τους, και σε μία άλλη, που αφορούσε εμπλεκόμενο σε υπαρκτή υπόθεση που είχε χειριστεί ο άτυχος ποινικολόγος κατά το παρελθόν, μέχρι τελικά να καταλήξουν στις απαιτήσεις που είχαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, που ήταν και οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψής τους.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν προς το παρόν ότι οι δράστες δεν πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με σκοπό να σκοτώσουν. Η δολοφονία προέκυψε κατά τη διάρκεια του μοιραίου πεντάλεπτου που έμειναν μόνοι τους με το θύμα. Αυτό δείχνει και το σημείο που δέχθηκε την μοναδική σφαίρα ο γνωστός δικηγόρος.

Το γεγονός πάντως ότι έδωσαν όνομα και πως χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν με το δικηγόρο φαίνεται πως βοηθάει αρκετά τις Αρχές να τους ταυτοποιήσουν πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από βαλκανική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκτελεστές είναι Αλβανοί και γι’ αυτό είναι σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν πριν φύγουν από τη χώρα.

Παράλληλα ο 32χρονος συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που είναι και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, δίνει συνεχώς καταθέσεις στην Ασφάλεια, αφού οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι όσο περνούν οι μέρες και ξεπερνά τα σοκ που υπέστη, θα θυμάται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στην έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ