Τέλος των κινητοποιήσεων στο μπλόκο της Εξοχής
  Τρίτη, 1 Μάρ 2016      12:48      0
Ανοιχτό το τελωνείο

Τέλος των κινητοποιήσεων στο μπλόκο της Εξοχής

Την αυλαία των κινητοποιήσεών τους έριξαν σήμερα, όπως αναμενόταν, οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας, στο μπλόκο της Εξοχής, στο νομό Δράμας...

Με τη φράση «μπορεί να φεύγουμε από το μπλόκο, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας», ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου, ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση 100 και πλέον τρακτέρ, που παρέμεναν στο σημείο από τις 19 Ιανουαρίου.

«Ήμασταν ένα από τα πιο σκληρά μπλόκα που στήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Είχαμε κλειστή τη διέλευση για φορτηγά και νταλίκες 156 ώρες συνεχόμενα, ενώ για τα ιδιωτικής χρήσης οχήματα και τα λεωφορεία το ανώτατο που φτάσαμε ήταν 96 ώρες. Αλλά πάντα φροντίζαμε στους εγκλωβισμένους οδηγούς να παρέχουμε τα απαραίτητα νερό και τρόφιμα» τόνισε, διατυπώνοντας, μεταξύ άλλων, «βαθιά απογοήτευση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχαν άνθρωποι του κλάδου με τον πρωθυπουργό».

«Θα συνεχίσουμε τη διαμαρτυρία μας. Όσοι βουλευτές ψηφίσουν τα επερχόμενα μέτρα, ή συνταχτούν με οποιονδήποτε τρόπο στο σχεδιαζόμενο ξεπούλημα του ιδρώτα και της περιουσίας μας, δεν είναι άπλα ανεπιθύμητοι, αλλά και ανάξιοι των περιστάσεων» κατέληξε. 

Στη Χαλκιδική

Ανοιχτή επιστολή, με την οποία καλούν τους βουλευτές του νομού Χαλκιδικής να λάβουν «δημόσια σαφή και ξεκάθαρη θέση αναφορικά με την προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει το νέο ασφαλιστικό – φορολογικό πλαίσιο», επέδωσαν στα γραφεία των βουλευτών Κατερίνας Ιγγλέζη (ΣΥΡΙΖΑ), Γεώργιου Βαγιωνά (ΝΔ) και Σωτηρίας Βλάχου (ΧΑ) αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής.

«Είμαστε κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετοι με τα μέτρα που προωθούνται» τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής, Παύλος Γιαλαγκολίδης, και πρόσθεσε: «Ήδη πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα ψηφίσουν τα προωθούμε μέτρα οι κύριοι Βαγιωνάς και Βλάχου και εντός της εβδομάδας περιμένουμε και τη σαφή και ξεκάθαρη θέση της κ. Ιγγλέζη. Η ίδια ισχυρίζεται ότι εάν δεν τα ψηφίσει, θα πέσει η κυβέρνηση. Εμείς όμως της υπενθυμίζουμε ότι εάν τα ψηφίσει, δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά βουλευτής στον νομό μας».

Αναμμένες οι μηχανές στην Ημαθία

Με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ τους, «πανέτοιμοι», όπως δηλώνουν, να ξεκινήσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Ημαθίας σχεδιάζουν ήδη τις εναλλακτικές δράσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ για μέσα στην εβδομάδα οργανώνεται νέα κινητοποίηση, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν ενεργά εκπρόσωποι φορέων, επιστημόνων και άλλων επαγγελματικών ομάδων, ενώ συνεδρίαση και συντονισμό των νέων δράσεών της προγραμματίζει για τις αμέσως επόμενες ημέρες η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Σημειώνεται πως σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για το αμέσως επόμενο διάστημα έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις, με θέματα τον απολογισμό της δράσης στο προηγούμενο διάστημα, αλλά και με στόχο να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ