Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη- Οι θεσμικές ευγένειες και οι
αιχμές
  Τρίτη, 19 Ιαν 2016      17:00      0

Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη- Οι θεσμικές ευγένειες και οι αιχμές

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το κλίμα να χαρακτηρίζεται μάλλον συγκρουσιακό...

Στις 15.00 ακριβώς πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συναντηθεί, για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ δήλωσε προσερχόμενος στο Μέγαρο πως «προσβλέπει σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο».

Οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι προτίμησαν να μιλήσουν στον ενικό. «Η εκλογή σου κλείνει και έναν ηλικιακό κύκλο» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και ταυτόχρονα μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Οι φιλοφρονήσεις και τα χαμόγελα μπροστά  στις κάμερες, όμως, δεν είναι αρκετά για την εξισορρόπηση μιας κατάστασης που μόνο τεταμένη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση σε σχέση με το ΔΝΤ και να διαλέξει πλευρά στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό.

Επίσης, του ζήτησε να συμβάλει ώστε ξεμπλοκαριστεί το ζήτημα με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, να εκλεγεί το νέο συμβούλιο, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότητησης των καναλιών.

«Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ.

Επίσης, τον κάλεσε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, λέγοντας πως το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό, αλλά η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του δημοσίου.

Ενδεικτικές του συγκρουσιακού κλίματος και οι δηλώσεις που έγιναν το πρωί από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο: «Την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του Κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας» είπε μεταξύ άλλων, σε συνέχεια και των όσων έχουν ακουστεί για προσλήψεις συγγενών του προέδρου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου. Τα βέλη, βέβαια, δεν άργησαν να επιστραφούν, αυτή τη φορά από κύκλους του Μαξίμου, που κατηγορούν την ηγεσία Μητσοτάκη για «αριστείο στη σπέκουλα και τον λαϊκισμό».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ