ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος το 2009 μιλούσε επίσης για δυσαρμονία!
  Τρίτη, 27 Μάι 2014      13:54      0

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Βενιζέλος το 2009 μιλούσε επίσης για δυσαρμονία!

"Μου δημιουργείται, πράγματι, απορία όταν βλέπω και τον κ. Βενιζέλο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αμφισβητούν αυτό το αποτέλεσμα" είπε ο Π. Σκουρλέτης...

Με ένα βίντεο, με δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, από το 2009, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι "με με την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την επίκληση της δυσαρμονίας, ο Αλέξης Τσίπρας παραποιεί το Σύνταγμα".

Στο βίντεο που διέρρευσε η Κουμουνδούρου, ο κ. Βενιζέλος εμφανίζεται να δηλώνει μετά τις ευρωεκλογές του 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε αναδεχθεί νικητής, ότι «υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικής δυσαρμονίας με την οριακή πλειοψηφία της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού».

Ας σημειωθεί ότι το 2009 το ΠΑΣΟΚ προηγείτο της ΝΔ με 4,35 ποσοστιαίες μονάδες, αφού είχε λάβει το 36.65% έναντι 32,30% της ΝΔ.

Σκουρλέτης: Απορώ με τον κ. Βενιζέλο

"Έγινε πράγματι μια ιστορικών διαστάσεων νίκη, πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένα κόμμα της αριστεράς αναδείχθηκε πρώτο, αλλά επίσης υπήρχε μια σαφής καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής" είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, στον Real FM, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της κάλπης.

"Μου δημιουργείται, πράγματι, απορία όταν βλέπω και τον κ. Βενιζέλο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αμφισβητούν αυτό το αποτέλεσμα, διότι θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι το 2009 στις ευρωεκλογές ο κ. Βενιζέλος μετά το τότε αποτέλεσμα (διαφορά ΠΑΣΟΚ- ΝΔ 4,35 μονάδες), είχε χρησιμοποιήσει τον όρο της δυσαρμονίας ανάμεσα στην τότε κυβέρνηση και στο αποτέλεσμα των τότε ευρωεκλογών" σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αυτό το αποτέλεσμα συνιστά ανατροπή, διότι προκύπτει ένας νέος πολιτικός χάρτης, τον όποιον είδαμε να διαμορφώνεται για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012 και τώρα πλέον αποτυπώνεται με έναν σταθερό και σαφή τρόπο. Τη στιγμή, δηλαδή, που όλοι οι άλλοι πολιτικοί χώροι βρίσκονται πραγματικά σε μια διαδικασία μετάλλαξης και υποχώρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε ισχυρή, κοινωνικά γειωμένη δύναμη της πολιτικής ζωής και βάζει πόδι για την ολοκλήρωση αυτού που εμείς ονομάζουμε ανατροπή στο αμέσως επόμενο διάστημα".

 

 

ΣΧΟΛΙΑ