ΣΥΡΙΖΑ: Η νίκη στις επόμενες εκλογές είναι αναγκαία και απολύτως
εφικτή
  Τετάρτη, 29 Μάι 2019      21:35      0

ΣΥΡΙΖΑ: Η νίκη στις επόμενες εκλογές είναι αναγκαία και απολύτως εφικτή

Ολοκληρώθηκε μόλις η μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία έγινε διεξοδική και εις βάθος συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναλύθηκαν μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στρέφουμε το βλέμμα προς το μέλλον, προς την εκλογική μάχη», τόνισε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα, η Πολιτική Γραμματεία κρίνει ότι η νίκη στις εκλογές είναι αναγκαία και απολύτως εφικτή, ενώ για μία πολύ καλή συζήτηση εις βάθος έκαναν λόγω τα περισσότερα στελέχη αποχωρώντας, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, κατά την τετράωρη συνεδρίαση «σημειώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην οργάνωση της μάχης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου», «να ληφθεί υπόψη το μήνυμα των πολιτών, στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και δίνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα των ιδεών ώστε να επιτευχθεί ο στόχος νίκης στις εθνικές εκλογές».

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετία, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης με έμφαση στην παραγωγή και την καινοτομία, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Επίσης, αποφασίστηκε η διενέργεια ανοιχτών συνελεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις επόμενες μέρες, και περιοδείες όλου του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ «που μπαίνει με αποφασιστικότητα στη μάχη για την επόμενη μέρα της χώρας». «Είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές», σημειώνουν.

ΣΧΟΛΙΑ