Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο
  Τρίτη, 21 Ιούν 2016      13:22      0

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κύπρο

Δύο δασοπυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή...

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ευρύχου-Πλατάνια και καταβάλλεται προσπάθεια για περιορισμό των μετώπων στην περιοχή Σπήλια-Κούρδαλι, Κανναβιών και Αγίας Ειρήνης, ενώ μεγαλύτερο είναι το μέτωπο στην περιοχή Ασίνου.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 60 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των υπηρεσιών αυτών, αλλά και εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Από αέρος επιχειρούν έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα Super Puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των βρετανικών βάσεων και τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται και τα πτητικά μέσα από τη Γαλλία και Ιταλία.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, υπέκυψε στα τραύματά του ο δασοπυροσβέστης ο οποίος είχε τραυματιστεί στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι χθες έχασε τη ζωή του και ένας άλλος δασοπυροσβέστης, όταν το βυτιοφόρο, στο οποίο βρισκόταν, ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό.

ΣΧΟΛΙΑ