Συνεδριάζει το συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον Σαμαρά,
παρουσία της Black Rock
  Πέμπτη, 12 Δεκ 2013      10:49      0

Συνεδριάζει το συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης υπό τον Σαμαρά, παρουσία της Black Rock

Συνεδριάζει το πρωί της Πέμπτης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά...

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών και Προσωπικού του ΕΟΠΥΥ, το οποίο προβλέπει τη μετατροπή του Οργανισμού σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας. Προ ολίγου, προσήλθαν στο Μέγαρο Μαξίμου εκπρόσωποι της ελεγκτικού οίκου Black Rock, οι οποίοι επισκέπτονται την Αθήνα μετά από πρόσκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου.

Επίσης συζητείται και το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), με τις επιλογές συρρίκνωσης της δομής των δύο εργοστασίων και το σχέδιο μείωσης του προσωπικού, ενδεχομένως και με εθελούσιες εξόδους, εκατοντάδων εργαζομένων τους.

Παράλληλα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αποτίμηση της πορείας του προγράμματος κινητικότητας στη βάση των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στη σύσταση δεκαμελούς Ομάδας Εργασίας με σκοπό το συντονισμό του έργου αξιολόγησης των εποπτευόμενων φορέων των καθ' ύλη αρμόδιων υπουργείων και της εκπόνησης προτάσεων-σχεδίων στελέχωσης αυτών.

Σχεδόν 10.000 σε διαθεσιμότητα από την Υγεία

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, διευκρίνισε ότι από τη μεταρρύθμιση στο ευρύτερο χώρο της Υγείας θα προκύψουν 8.500 άτομα από τον ΕΟΠΥΥ και ακόμα 1.200 από τα νοσοκομεία της επαρχίας που θα ενταχθούν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας.

Τόνισε, πάντως, πως το σύνολο του προσωπικού που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, με εξαίρεση όσους βρεθούν με πλαστά πιστοποιητικά.

Σε ό,τι αφορά στα ΕΑΣ, ανάλογα με το μοντέλο αναδιάρθρωσης που θα προωθηθεί, αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα από 500 έως 700 εργαζόμενοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ