Συνάντηση Παππά με τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος
  Δευτέρα, 1 Φεβ 2016      19:06      0

Συνάντηση Παππά με τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος

Με τη διοίκηση του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς...

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Επικρατείας ανέλυσε το πλαίσιο εντός του οποίου σκοπεύει να κινηθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ώστε, έπειτα από 25 χρόνια, να λειτουργήσουν με επίσημη άδεια.

Κατά τις ίδιες πηγές, από την πλευρά του ΣΔΕ τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, ότι:

- Η διαφημιστική αγορά έχει, πλέον, περιοριστεί στα περίπου 180-200 εκατ. ευρώ ετησίως, από τα περίπου 600 εκατ. ευρώ προ κρίσης. Τα όποια μεγαλύτερα μεγέθη δημοσιοποιούνται, είναι πλασματικά.

- Ο ΣΔΕ θεωρεί ότι η τηλεοπτική αγορά πρέπει να λειτουργεί με όρους αγοράς σε συνθήκες ανταγωνισμού.

Επίσης, η διοίκηση του ΣΔΕ χαιρέτισε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημιουργία μητρώου και κώδικα δεοντολογίας των online media, ενώ τόνισε την ανάγκη να προηγηθεί εκτεταμένος διάλογος πριν αποφασισθεί ο τρόπος με τον οποίο, τελικά, θα εφαρμοσθούν τα όσα προβλέπονται στον νόμο 4279/14 περί απευθείας τιμολόγησης.

Τον ΣΔΕ εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο πρόεδρός του, Γρηγόρης Αντωνιάδης, η ταμίας, Υβέτ Κοσμετάτου, και η γενική διευθύντρια, Νερίνα Κομιώτη.

ΣΧΟΛΙΑ