Συγκέντρωση γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Παγκρατίου
  Τετάρτη, 22 Ιαν 2014      13:05      0

Συγκέντρωση γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ Παγκρατίου

«Απεργούμε όχι για αυξήσεις και ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά για τη δωρεάν δημόσια υγεία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Παγκρατίου πραγματοποίησαν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, που εξήγγειλαν χθες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Υπάρχει αδιέξοδο ως προς τη λειτουργικότητα του νομοσχεδίου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα και καλούμε τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί» δήλωσε ο διευθυντής της μονάδας του Παγκρατίου, Αθανάσιος Μοσχονάς.

«Απεργούμε όχι για αυξήσεις και ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά για τη δωρεάν δημόσια υγεία. Ζητούμε να μην καταστραφούν οι δομές υγείας που υπάρχουν» ανέφερε, από την πλευρά του ο Ιωάννης Χρονόπουλος, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Οι απεργοί γιατροί συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το κτίριο του ΙΚΑ Παγκρατίου. Μαζί τους βρέθηκαν και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και κρατώντας σημαίες και πανό με σύνθημα «όπλο μας η αλληλεγγύη», φώναξαν συνθήματα όπως: «Παιδεία και υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό».

Υπενθυμίζεται ότι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ λειτούργησαν σήμερα, με προσωπικό ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ