Στουρνάρας: Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα...
  Σάββατο, 18 Ιαν 2014      19:38      0

Στουρνάρας: Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα...

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της έλευσης στο τέλος του μήνα πιθανότατα της τρόικας...

Σύσκεψη για τη προετοιμασία των θεμάτων της Οικονομίας και της Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με την τρόικα, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

Ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Μίνι υπουργικό ενόψει της έλευσης της Τρόικας;

Στουρνάρας: Και οι προηγούμενες συσκέψεις και αυτές σκοπό είχαν να συντονιστούμε καλύτερα, να συντονίσει ο Πρωθυπουργός την κυβέρνηση ενόψει της καθόδου της Τρόικας.

Δημοσιογράφος: Κ. Υπουργέ, ισχύει ότι η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και δεν δέχεται τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εστίαση και το φόρο των ακινήτων;

Στουρνάρας: Όχι, δεν σκλήρυνε η στάση. Η στάση είναι η ίδια από την αρχή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ούτε σκληρή ούτε μαλακή. Εμείς έχουμε επιχειρήματα, στέλνουμε ό,τι πρέπει να στείλουμε και θα έρθουν τις επόμενες μέρες.

Δημοσιογράφος: Δεν δέχονται τα ισοδύναμά μας;

Στουρνάρας: Όχι, όχι δεν είπα ότι δεν τα δέχονται. Υπάρχουν ισοδύναμα και ισοδύναμα.

Δημοσιογράφος: Θα ζητήσουν και υπογραφή του κ. Τσίπρα για το δάνειο;

Στουρνάρας: Όχι, δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα.

Δημοσιογράφος: Σε σχέση με το δημοσιονομικό του 2014 είπατε ότι θα προτείνουμε μέτρα 1,2 δισ. Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα;

Στουρνάρας: Ε, θα τα δείτε...

ΣΧΟΛΙΑ