Στο Πακιστάν κρύβεται ο Μπιν Λάντεν, υποστηρίζει το ΝΑΤΟ
  Δευτέρα, 18 Οκτ 2010      16:18      0

Στο Πακιστάν κρύβεται ο Μπιν Λάντεν, υποστηρίζει το ΝΑΤΟ

Στο βορειοδυτικό Πακιστάν υπό την προστασία πρακτόρων των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών, ζουν ο επικεφαλής της αλ Κάιντα...
Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο δεύτερος στην ιεραρχία του δικτύου Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ζουν, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ανώτερος αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι ο ηγέτης των αφγανών Ταλιμπάν, μουλάς Όμαρ, μετακινείται τους τελευταίους μήνες μεταξύ των πακιστανικών πόλεων Κουέτα και Καράτσι.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Μπιν Λάντεν ζει σε καλές συνθήκες στις περιοχές των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν «υπό την προστασία κατοίκων και κάποιων πρακτόρων των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών».
Ο αιγύπτιος αλ Ζαουάχρι βρίσκεται στην ίδια περιοχή, όμως όχι στο ίδιο μέρος με τον Μπιν Λάντεν, προσθέτει ο αξιωματούχος που υπογραμμίζει ότι «κανείς (από τους ηγέτες της αλ Κάιντα) δεν ζει σε σπηλιά».
«Λένε συνεχώς ότι ο Μπιν Λάντεν είναι εδώ, όμως δεν μας λένε πού ακριβώς βρίσκεται. Δεν πιστεύουμε αυτές τις ιστορίες», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο υφυπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν Σαμσάμ Μποχάρι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ