Στο αρχείο η δικογραφία των καταγγελιών του ισοβίτη Μάκη
Γιαννουσακη για το «Noor 1»
  Παρασκευή, 15 Σεπ 2017      15:03      0

Στο αρχείο η δικογραφία των καταγγελιών του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσακη για το «Noor 1»

Με ένα 20σελιδο πόρισμα ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία των καταγγελιών του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη περί πιέσεων που του ασκήθηκαν προκειμένου να εμπλέξει στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1 τον εφοπλιστή και εκδότη Ευάγγελο Μαρινάκη.

 

Η εισαγγελική έρευνα που διενεργείται εδώ και δυο μήνες δεν απέδωσε ευθύνες ούτε στο πρόσωπο της εισαγγελέως Ειρήνης Τζιβα, η οποία είχε επισκεφθεί τον ισοβίτη προκειμένου να του πάρει κατάθεση ούτε όμως στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Μόνον για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Παν. Χριστοφορίδη η δικογραφία εστάλη στο Ναυτοδικείο για περαιτέρω αξιολόγηση, λόγω της ιδιότητάς του.

Επίσης η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα, όπως την χρήση κινητού τηλεφώνου στις φυλακες.

Σε ότι αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμένο ο εισαγγελέας εφετών δεν έχει αρμοδιότητα, όπως προβλέπεται από το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα και για το λόγο αυτό η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ήδη έχει κατατεθεί και αίτημα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ανοιχτή ωστόσο παραμένει η έρευνα την οποία διενεργεί επίσης η Εισαγγελία Εφετων Πειραιά για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμένος για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου ενώ ανοικτή είναι και η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελέας Ειρήνη Τζήβα σχετικά με τη χρηματοδότηση του Noor 1.

ΣΧΟΛΙΑ