Στηρίζει η Ρωσία τη συμφωνία της ουκρανικής κυβέρνησης με την
αντιπολίτευση
  Παρασκευή, 21 Φεβ 2014      21:21      0

Στηρίζει η Ρωσία τη συμφωνία της ουκρανικής κυβέρνησης με την αντιπολίτευση

Ο Λαβρόφ και η Άστον συζήτησαν για τη συμφωνία και «τις προοπτικές για την εφαρμογή της, εν μέσω της συνεχιζόμενης δράσης εξτρεμιστικών δυνάμεων»,

Η Ρωσία δεν υπέγραψε τη συμφωνία για τη διευθέτηση της κρίσης η οποία συνήφθη στο Κίεβο με ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίξει το συμβιβασμό αυτό, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συμφωνία υπεγράφη «με την μεσολάβηση της γερμανικής, της πολωνικής και της γαλλικής διπλωματίας», υπογράμμισε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Το γεγονός ότι ο Ρώσος διπλωματικός απεσταλμένος δεν την υπέγραψε «δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν υποστηρίζει ένα συμβιβασμό».

Νωρίτερα ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε σχετικά με τη συμφωνία η οποία συνήφθη στην Ουκρανία με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον και κάλεσε τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν τους «ακραίους» οι οποίοι ευθύνονται για τη βία.

Ο Λαβρόφ και η Άστον συζήτησαν για τη συμφωνία και «τις προοπτικές για την εφαρμογή της, εν μέσω (. . .) της συνεχιζόμενης δράσης εξτρεμιστικών δυνάμεων», ενώ ο πρώτος κάλεσε την ΕΕ να «καταδικάσει» τη δράση τους.

«Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές ώστε να υπάρξει συμβολή στην εξομάλυνση της κατάστασης με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και τη νομιμοποίηση των ουκρανικών αρχών», σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

ΣΧΟΛΙΑ