Στα βουβά η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά
  Παρασκευή, 17 Νοέ 2017      14:45      0

Στα βουβά η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Με μια κοινή δήλωση της Φ. Γεννηματά και του Γ. Ραγκούση («δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός» το κεντρικό μήνυμα) ολοκληρώθηκε η μάχη των συμμαχιών για την Χ. Τρικούπη ενόψει του δεύτερου γύρου της Κυριακής.

 

Λόγω του εθνικού πένθους για την τραγωδία στη δυτική Αττική η αναμέτρηση της Φώφης Γεννηματά με τον Νίκο Ανδρουλάκη εξελίσσεται με έναν ιδιότυπο τρόπο, χωρίς προεκλογική δραστηριότητα, χωρίς συνεντεύξεις και χωρίς ντιμπέιτ.

Την απόφαση για το πάγωμα της καμπάνιας πήρε πάνω του ο επικεφαλής της επιτροπής διαδικασιών και δεοντολογίας Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος απέρριψε το αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη για αναβολή της εκλογικής διαδικασίας επειδή την μεθεπόμενη Κυριακή θα γίνουν οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου.

Τους δύο υποψήφιους τους χωρίζουν περίπου 16 μονάδες και η διαφορά αυτή είναι μεγάλη ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχει συγκροτηθεί μέτωπο Ανδρουλάκη-Καμίνη-Θεοδωράκη απέναντι στην Γεννηματά. Αρκετά στελέχη του Ποταμιού εκφράζονται στα social media υπέρ του ευρωβουλευτή αλλά πρόκειται για προσωπική επιλογή και όχι για «γραμμή» από τα πάνω, αν υποθέσουμε ότι ο Στ. Θεοδωράκης μπορεί να κατευθύνει τον κόσμο που τον ψήφισε στον πρώτο γύρο. Αλλά και η συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θεωρήθηκε ικανοποιητική από την Χαριλάου Τρικούπη που θέλει τον Γ. Καμίνη ενεργά εμπλεκόμενο στο εγχείρημα για να υπάρξει δυνατότητα ουσιαστικής διεύρυνσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο αστάθμητος παράγοντας είναι η συμμετοχή. Λογικά θα υπάρξει μείωση του αριθμού των ψηφοφόρων επειδή η αναμέτρηση είναι ενδοΠΑΣΟΚική, λόγω καιρού αλλά και λόγω της σιωπής των τελευταίων 24ωρων. Ωστόσο, υπάρχει και η άποψη ότι επειδή οι περισσότεροι ψηφοφόροι του πρώτου γύρου ανήκουν στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στον δεύτερο γύρο.

Πηγή: neaselida.gr
ΣΧΟΛΙΑ