Στ. Κούλογλου: Οι αποκαλύψεις στα Paradise Papers αγγίζουν το
περιβάλλον Μητσοτάκη
  Τρίτη, 7 Νοέ 2017      14:58      0

Στ. Κούλογλου: Οι αποκαλύψεις στα Paradise Papers αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός είναι ο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου όσον αφορά τα στοιχεία που εμπεριέχονται στα Paradise Papers. Ο κ. Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό Κόκκινο δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις αγγίζουν το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Από τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν από τα Paradise Papers θα βγουν «χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα και πολιτικά», εκτίμησε ο κ. Κούλογλου και πρόσθεσε: «Είναι προφανές από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, στην πραγματικότητα «καρφώθηκε» μόνη της».

«Λέει προκαταβολικά να κοιτάξει η κυβέρνηση να κάνει διαχωρισμό ανάμεσα στις καλές και τις κακές off-shore. Άρα, σημαίνει ότι κάποιοι από τη ΝΔ είναι μέσα στα Paradise Papers, έχουν off-shore και η ΝΔ ζητάει να καταχωριστούν στις καλές, όχι στις κακές», όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .

«Προφανώς, δεν πρόκειται για τίποτε μικροστελέχη… έχω την εντύπωση και τις πληροφορίες ότι αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη», είπε ο ίδιος.

«Πρέπει να γίνει συζήτηση, επιτέλους να βγουν τα ελληνικά ονόματα, να κινηθούν και οι αρχές, όχι μόνο οι δημοσιογράφοι. Να μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες τι συμβαίνει και αν υπάρχουν «καλές» off-shore … εκεί κρύβονται χρήματα. Έχουν βγει από την Ελλάδα; Τότε έχεις φοροδιαφύγει στην Ελλάδα. Έχουν βγει από άλλη χώρα; Έχεις φοροδιαφύγει σε άλλη χώρα. Αποκλείεται να έχεις βγάλει τα χρήματα από βιομηχανία που έχεις στήσει στα νησιά Καϊμάν, δεν έχουν βιομηχανίες», υπογράμμισε ο κ. Κούλογλου.

«Ελπίζω η αξιωματική αντιπολίτευση να αντιμετωπίσει το ζήτημα όχι προσωπικά, αλλά με την πρέπουσα θεσμική σοβαρότητα», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ