Σειρήνες...
  Πέμπτη, 6 Απρ 2017      18:36      0

Σειρήνες...

Τη στιγμή που στην Ευρώπη σαρώνει ένας ακροδεξιός άνεμος με δυσοίωνες προοπτικές και στη γειτονιά μας αρχίζουν αναταράξεις με κύρια αιτία την τουρκική προκλητικότητα, κάποιοι στη χώρα μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν ότι υπάρχει ανάγκη για ηρεμία και επιστροφή στην κανονικότητα, στηρίζοντας όσες εθνικές επιλογές της κυβέρνησης αποτελούν κοινό τόπο.

Είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό η αντιπολίτευση να επιδιώκει την αναρρίχησή της στην εξουσία για να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα ή, για να μιλήσουμε με όρους μνημονιακής πραγματικότητας, γιατί πιστεύει ότι θα διαχειριστεί καλύτερα τα πράγματα. Η αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο, όταν γνωρίζει από πρώτο χέρι, αφού η ίδια έχει υπογράψει Μνημόνιο, ότι οι δυνατότητες παρέκκλισης από τις επιβαλλόμενες πολιτικές λιτότητας είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές, θα όφειλε να περιμένει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Εξάλλου, η παρούσα κυβέρνηση δεν ακολουθεί τη στρατηγική της κυβέρνησης Σαμαρά, που το 2014 έριξε από μόνη της στα βράχια, για λόγους μικροπολιτικής τακτικής, την τότε αξιολόγηση. Δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να προχωρήσει για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε επιτέλους από τα Μνημόνια.

Όσον αφορά δε στην κινδυνολογία περί αναποτελεσματικότητας, καλό θα ήταν να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τη στιγμή που ο ελληνικός λαός θα της εμπιστευτεί την εξουσία. Είναι απορίας άξιο γιατί κάποιοι λυσσομανούν από δημόσια βήματα ζητώντας συνεχώς εκλογές, ενώ την ίδια ώρα ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, που είναι δικαιολογημένα απογοητευμένη, καταλαβαίνει ότι αυτό γίνεται μόνο στο όνομα της κατάληψης των υπουργικών θώκων.

Ο κ. Μητσοτάκης στον έναν και πλέον χρόνο από την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει δείξει με κάποιες επιλογές του ότι αντιλαμβάνεται τον ρόλο του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όταν του δοθεί η ευκαιρία θα κριθεί κι αυτός για την αποτελεσματικότητά του ως κυβερνήτη. Προς το παρόν όμως και για το καλό της χώρας και της παράταξής του πρέπει να τιθασεύσει κάποιους αχαλίνωτους πυροκροτητές της δημόσιας ζωής και να κλείσει τα αφτιά στις Σειρήνες που τελικά μπορεί να αποπροσανατολίσουν και τον ίδιο, οδηγώντας τον στα βράχια...

ΣΧΟΛΙΑ