Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σύμη – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η
κακοκαιρία τις επόμενες ώρες
  Τρίτη, 14 Νοέ 2017      16:39      0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σύμη – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στο έλεος της κακοκαιρίας, που οι μετεωρολόγοι έχουν ονομάσει «Ευρυδίκη», βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας, ολόκληρη η χώρα.

 

 

Στη Σύμη βρίσκεται ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Σαντορινιός, οι προσπάθειες για την ηλεκτροδότηση του νησιού της Σύμης είναι σε εξέλιξη ενώ ήδη από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των κατοίκων και των επιχειρηματιών του νησιού.

Από την κακοκαιρία έχει πληγεί ιδιαίτερα η περιοχή του Γυαλού αλλά εκτεταμένες ζημιές έχουν σημειωθεί και στους άλλους οικισμούς. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Σαντορινιός, βρίσκεται σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία με σκοπό να κηρυχθεί η Σύμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ άμεσα, από ειδικά κλιμάκια πρόκειται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε καταστήματα και κατοικίες με σκοπό να κινηθούν οι διαδικασίες για αποζημιώσεις.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί

Πού θα χτυπήσει η «Ευρυδίκη» τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία, που οι μετεωρολόγοι ονόμασαν «Ευρυδίκη», αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα.

 

Πιο συγκεκριμένα:

Από τα ξημερώματα της Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των περιοχών που θα επηρεαστούν περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ