Σε ισχύ το ηλεκτρονικό εισιτήριο μονής διαδρομής του 1,40 ευρώ
  Δευτέρα, 6 Νοέ 2017      18:28      0

Σε ισχύ το ηλεκτρονικό εισιτήριο μονής διαδρομής του 1,40 ευρώ

Από σήμερα Δευτέρα τίθενται σε ισχύ και τα εισιτήρια μονής διαδρομής του 1,40 ευρώ, τα οποία για ένα διάστημα θα λειτουργούν ταυτόχρονα με το απλό χάρτινο εισιτήριο.

 

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον σχεδιασμό στον οποίο είχε προχωρήσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι επιβάτες των ΜΜΜ ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν την πρώτη φορά 4,5 ευρώ για το ηλεκτρονικό ημερήσιο εισιτήριο.

Παράλληλα, έχει τεθεί σε ισχύ και το ηλεκτρονικό εισιτήριο των 7 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως το σύστημα ηλεκτρονικού κομίστρου για τα ΜΜΜ θα λειτουργήσει πλήρως έως τις 15 Νοεμβρίου 2017.

Εξήγησε ότι προσωποποιημένη κάρτα «πρέπει να βγάλουν μόνο όσοι επιδοτούνται για τη μετακίνησή τους ή που θέλουν να έχουν τη μηνιαία πιο φτηνή κάρτα ή που έχουν μια ειδική μεταχείριση, όπως όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο». Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 180.000 προσωποποιημένες κάρτες.

Εφόσον έχετε φορτίσει το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο, είτε αυτό είναι το πολλαπλό εισιτήριο, είτε η ATH.ENA Card, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επικυρώνοντάς το κατά την πρώτη σας διαδρομή, οποτεδήποτε γίνει αυτή.

Η ισχύς του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεκινά με την πρώτη επικύρωσή του (και όχι με την φόρτιση) και πρέπει να το επικυρώνετε σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα στα οποία θα επιβιβαστείτε κατά την διάρκεια της ισχύος του.

Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στο τραμ το ηλεκτρονικό εισιτήριο επικυρώνεται μόνο κατά την είσοδο στο όχημα στα μπλε επικυρωτικά, ενώ στο μετρό (γραμμές 1,2,3) το ηλεκτρονικό εισιτήριο πρέπει να επικυρώνεται και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τις πύλες των σταθμών.

ΣΧΟΛΙΑ