Σε Αθήνα και Λέσβο ο Μπαν Κι Μουν 17 - 19 Ιουνίου
  Παρασκευή, 10 Ιούν 2016      13:25      0

Σε Αθήνα και Λέσβο ο Μπαν Κι Μουν 17 - 19 Ιουνίου

Την Αθήνα και τη Λέσβο θα επισκεφθεί από τις  17 έως τις 19 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας του OHE...

Το Γραφείο του Εκπροσώπου του ΓΓ ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο Μπαν Κι-Μουν θα ταξιδέψει στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΠροκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου θα μεταβεί στη Λέσβο όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, με εθελοντές και τις τοπικές αρχές.

«Θα επισκεφθώ τη Λέσβο για να εκτιμήσω την κατάσταση και να εκδηλώσω την αλληλεγγύη μου» είπε στους δημοσιογράφους ο Μπαν μιλώντας από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Εκατοντάδες Σύροι και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες εξακολουθούν να πεθαίνουν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις», συνέχισε.

Η επίσκεψη του Μπαν στη Λέσβο εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του που θα ξεκινήσει την Δευτέρα από τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στις 16 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να συμμετάσχει στο διεθνές Οικονομικό Φόρουμ και θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατόπιν ο Μπαν θα αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου στις 17 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν πάει στη Λέσβο, την επόμενη ημέρα.

Ο Γενικός Γραμματέας θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ