Σαμαράς: Η κυβερνητική πολιτική δεν οδηγεί πουθενά
  Τετάρτη, 6 Οκτ 2010      12:39      0

Σαμαράς: Η κυβερνητική πολιτική δεν οδηγεί πουθενά

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς από τη...
Φθιώτιδα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Επισκεπτόμενος τα έργα παράκαμψης της Στυλίδας (ΠΑΘΕ), ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για εγκληματική πολιτική σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που, όπως υποστήριξε, αντανακλά τη γενικότερη αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης.

«Το βαλτωμένο αυτό έργο της ΠΑΘΕ, το οποίο βλέπουμε μαζί με τις άλλες μεγάλες επιδιώξεις που είχαμε, όπως ο Ε65, ο καινούργιος σιδηροδρομικός άξονας Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Εδώ αποτυπώνει την εγκληματική πολιτική της έλλειψης Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για το ελάχιστο της ανάπτυξης που απαιτεί ο τόπος», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Και εδώ φωτογραφίζεται η οικονομική πολιτική, που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην ανεργία στα λουκέτα και σε αυτό εδώ πέρα το θέαμα».

Δεσμεύθηκε ακόμη ότι από την πλευρά του θα ασκήσει κάθε θεσμική δυνατότητα και κάθε πίεση, προκειμένου ο κόσμος να δει το εν λόγω έργο να ολοκληρώνεται. «Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μέσα σε τρία χρόνια, είχε φτιάξει το μεγάλο έργο του άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Και εδώ πέρα, σταματάμε κάθε τόσο. Προβλήματα γραφειοκρατίας, προβλήματα ελλείψεως πόρων. Αυτά είναι έργα μεγάλα, τα οποία απαιτείται να γίνονται, αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε μέσα στην Ευρώπη, μαζί με τους άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νομό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε και το Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών. Χαρακτήρισε τις Θερμοπύλες «χώρο αρετής» και επισήμανε ότι το Μουσείο, κάνει μία καταπληκτική σύζευξη μεταξύ της Ιστορίας και του Πολιτισμού, με την τελευταία γνώση της τεχνολογίας.

«Είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό το Μουσείο, γιατί πραγματικά δίνει τη δυνατότητα και στον Έλληνα να είναι περήφανος και στον ξένο να κατανοεί αυτό το οποίο προσέφεραν στην ανθρωπότητα οι Θερμοπύλες, η μάχη των Θερμοπυλών», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο χώρο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς είχε συναντήσεις με τον νομάρχη Φθιώτιδας, το δήμαρχο Λαμίας, παραγωγικούς φορείς του νομού, καθώς και με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, ενώ το βράδυ, θα εκφωνήσει ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.

ΣΧΟΛΙΑ