Ρεκόρ διάσωσης από το ελληνικό λιμενικό
  Τρίτη, 2 Φεβ 2016      17:59      0

Ρεκόρ διάσωσης από το ελληνικό λιμενικό

Το πλωτό σκάφος ανοικτής θάλασσας «ΠΑΘ 80-Άγιος Ευστράτιος» του Λιμενικού Σώματος διέσωσε 413 ανθρώπους -αριθμός ρεκόρ για μια μόνο επιχείρηση- τους οποίους και μετέφερε σώους στο σύνολό τους...

«Περιπολούσαμε ανοικτά της Μυτιλήνης μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όταν εντοπίσαμε ένα "στόλο" από εννέα πλαστικές βάρκες που κατευθύνονταν στο νησί. Οι περισσότερες ήταν ακινητοποιημένες λόγω βλάβης και κινδύνευαν από στιγμή σε στιγμή να ανατραπούν, αφού σε καθεμιά επέβαιναν με τα πράγματά τους από 40 μέχρι και 50 άνθρωποι» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνήτης του σκάφους υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Αργύρης Φραγκούλης συνεχίζοντας «Ήταν μια δύσκολη μέρα αλλά τα καταφέραμε.»

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι σώθηκαν και έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης χωρίς κανένα πρόβλημα γεγονός που επισφραγίζει για ακόμη μια φορά τη σημασία του καθημερινού έργου του Λιμενικού σώματος. «Είναι αυτή η ελάχιστη ικανοποίησή μας. Να καμαρώνουμε πως σώσαμε τόσους πολλούς ανθρώπους σε τόση λίγη ώρα» είπε ο υποπλοίαρχος.

Για το ρεκόρ μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η λιμενοφύλακας Πολυτίμη Περδίκα: «Ήταν μια δύσκολη κατάσταση», όπως αναφέρει καθώς «υπήρχαν πολλές δεκάδες παιδιά και γυναίκες. Και πολλά ασυνόδευτα παιδιά».

Η ίδια επεσήμανε ότι όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση έπρεπε να φροντίζουν να μην χωριστούν οι οικογένειες. «Αυτό βέβαια που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι σώθηκαν 413 άνθρωποι» ολοκληρώνει.

 

    

 

 

ΣΧΟΛΙΑ