Ραγδαίες εξελίξεις για το πλοίο του εφοπλιστή Κούστα – Τι αναφέρει
η πλοιοκτήτρια εταιρεία για τις σακούλες με τα «τούβλα» κοκαΐνης
(photos)
  Τρίτη, 19 Σεπ 2017      14:29      0

Ραγδαίες εξελίξεις για το πλοίο του εφοπλιστή Κούστα – Τι αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία για τις σακούλες με τα «τούβλα» κοκαΐνης (photos)

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στο πλοίο «Dimitris C».

 

Το άρθρο αναπαράχθηκε στα ΜΜΕ ολόκληρου του πλανήτη και σύμφωνα με όσα αναφέρει διενεργήθηκε έλεγχος στις 14 Σεπτεμβρίου στο «Dimitris C» και εντοπίστηκαν τρεις σακούλες με 120 «τούβλα» κοκαΐνη.

Όπως αναφέρει το maritimebulletin.net, το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ίλο στο Περού όταν έγινε ο έλεγχος. Το «Dimitris C», ανήκει στην Danaos Shipping, του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

 

Τι αποκαλύπτει η Danaos Shipping

Με ανακοίνωσή της η εταιρία γνωστοποιεί πως ήταν τα μέλη του πληρώματος εκείνα που βρήκαν την κοκαΐνη στο πλοίο και την παρέδωσαν στις αρχές του Περού.

Είναι πάγια πολιτική της, αναφέρει, να κάνει επιθεωρήσεις στα πλοία της, όταν αυτά βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Αυτό έγινε και στις 14 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι Ίλο στο Περού.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε χώρο, δύσκολα προσβάσιμο από μέλη του πληρώματος. Αμέσως, δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές. Περουβιανοί αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έκαναν επίσης έρευνα στο πλοίο.

Οι αστυνομικοί, κατά την έρευνά τους, συνοδεύονταν από επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας.

Από την έρευνα της αστυνομίας, δεν βρέθηκαν άλλα ναρκωτικά. Ο εισαγγελέας ανέκρινε κάποια από τα μέλη του πληρώματος. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν βρέθηκε η κοκαΐνη και ολοκληρώθηκε στις 17 του μήνα.

Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία, σύμφωνα με την εταιρία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Danaos Shipping

«Η DANAOS SHIPPING CO LTD στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσητο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».

Η φωτογραφία του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα

ΣΧΟΛΙΑ