«Πυρά» Σπίρτζη στη ΝΔ: Προκάλεσε τα θέματα Fraport – Taxibeat για
να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση
  Παρασκευή, 29 Σεπ 2017      19:59      0

«Πυρά» Σπίρτζη στη ΝΔ: Προκάλεσε τα θέματα Fraport – Taxibeat για να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε το δημοσίευμα για «διεκδίκηση 74 εκατ. ευρώ από την Fraport έναντι του Ελληνικού Δημοσίου για τα ελαττωματικά αεροδρόμια», αλλά και τα όσα ακούγονται για την  εταιρεία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης ΤΑΞΙ, γνωστή και ως «taxibeat»...

Μιλώντας στον «Realfm 97.8», ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επέρριψε τις ευθύνες στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «και τα δύο θέματα προκάλεσε η ΝΔ για να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση ότι δεν θέλει τις επενδύσεις».

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση είναι πίσω από το ρεπορτάζ του Spiegel για τα αεροδρόμια, επικαλούμενος το γεγονός ότι προήλθε από ανταποκριτή στην Ελλάδα.

Επισήμανε, επίσης, ότι το θέμα έχει απαντηθεί από το υπουργείο από τον Αύγουστο, λέγοντας ότι «μια εταιρεία είναι φυσικό να διεκδικεί».

Στη συνέχεια ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε πως το ποσό δεν είναι 74 εκατ. ευρώ, αλλά μόλις μερικές χιλιάδες ευρώ.

Όσον αφορά το θέμα της εταιρείας «Beat» που διαχειρίζεται την εφαρμογή για την εξυπηρέτηση μέσω ΤΑΞΙ στην Ελλάδα, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, αφού το νομοσχέδιο βάζει τάξη στο θέμα της συμμετοχής των επαγγελματιών στην συγκεκριμένη εταιρεία, ώστε να έχει πλήρη γνώση το υπουργείο της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά.

«Παραπληροφορούνται οι πολίτες ότι πάει η κυβέρνηση να κλείσει την taxibeat. Καμία τέτοια διάθεση. Μακάρι να έχουμε άλλες πενήντα καινοτόμες εφαρμογές και να τις στηρίξουμε. Αυτό που δεν θα επιτρέψουμε όμως σε καμία περίπτωση είναι να υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες» δήλωσε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ