Πύρρος Δήμας: Είμαι στη Βουλή για να μην φοβάται κανένας Έλληνας
και κανένα ελληνόπουλο
  Πέμπτη, 5 Ιούν 2014      11:08      0

Πύρρος Δήμας: Είμαι στη Βουλή για να μην φοβάται κανένας Έλληνας και κανένα ελληνόπουλο

Ο Πύρρος Δήμας ανάρτησε το βράδυ της Τετάρτης κείμενο στο facebook με αφορμή την πρόκληση των χρυσαυγιτών χθες στη Βουλή...

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επενέβη όταν ο υπόδικος Νίκος Μίχος από τη Χρυσή Αυγή επιχείρησε να επιτεθεί στον Πέτρο Τατσόπουλο, αλλά σταμάτησε μετά την παρέμβαση του Πύρρου Δήμα.

Ο Νίκος Μίχος σηκώθηκε από το έδρανό του και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Πύρρο Δήμα, όρθιοι, τους αντέτειναν: «Εσείς είστε άθλιοι», «είστε εκτός νόμου κόμμα».

Τον Νίκο Μίχο συγκράτησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος πιάνοντάς τον από το μπράτσο, του είπε να καθίσει κάτω, γιατί «δεν αξίζει τον κόπο».

Για το περιστατικό με το βουλευτή της Χ.Α. Νίκο Μίχο ο οποίος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος στον Σκάι. Ο κ. Τατσόπουλος ευχαρίστησε μάλιστα τον Δήμα για την παρέμβαση του, λέγοντας ότι χωρίς αυτόν δεν ξέρει τι θα συνέβαινε. Όπως είπε, την ώρα που ο Παππάς ήταν στο βήμα, χαρακτήρισε τους χρυσαυγίτες "φασίστες" και ο Μίχος, κινήθηκε απειλητικά εναντίον του φωνάζοντας «βούλωστο, βούλωστο». 
 
«Εγώ ούτε το βούλωσα ούτε κουνήθηκα από την θέση μου» είπε ο κ. Τατσόπουλος και συνέχισε: «Εκείνη την στιγμή σηκώθηκε ο Πύρρος Δήμας και με ήρεμη φωνή του είπε "κάτσε πίσω ". Αυτό και έκανε ο Μίχος, που γύρισε στη θέση του ακούγοντας τον πρώην πρωταθλητή της άρσης βαρών. Προηγουμένως είχε αγνοήσει και παραίνεση του ομοιδεάτη του Παππά να γυρίσει τη θέση του, κάτι όμως τον έκανε να υπακούσει στον Δήμα. «Μόνο στο εκτόπισμα του Πύρρου Δήμα μπορούν να καταλάβουν οι σφίχτερμεν που έχουν τη νοημοσύνη κατσαρίδας» είπε ο Τατσόπουλος, «μόνο αυτούς τους τρόπους γνωρίζουν οι τραμπούκοι», συμπλήρωσε.
 
 
Το κείμενο του Πύρρου Δήμα στο facebook:
«Δεν φοβάμαι κανέναν και καμια απειλή. Γι' αυτό είμαι στη Βουλή για να μη φοβάται κανένας έλληνας και κανένα ελληνόπουλο. Μεγάλωσα σ' ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Εμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι. Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ...». 
ΣΧΟΛΙΑ