Πρωτοφανή επεισόδια σε ομιλία του Τραμπ
  Πέμπτη, 26 Μάι 2016      15:33      0

Πρωτοφανή επεισόδια σε ομιλία του Τραμπ

Χάος επικράτησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Αλμπουκέρκι, με συγκρούσεις διαδηλωτών και οπαδών του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών... 

 

Η αστυνομία επενέβη με καπνογόνα και σπρέι πιπεριού εναντίον ακτιβιστών που διαδήλωναν κατά του Τραμπ, ενώ νωρίτερα οι οπαδοί του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου είχαν συγκρουστεί με εκείνους που προσπαθούσαν να διακόψουν την ομιλία του.

Συλλήψεις έγιναν εντός του χώρου της ομιλίας, χωρίς όμως να διευκρινιστεί μέχρι τώρα ο αριθμός. Εκτός από τις συγκρούσεις στον περιβάλλοντα χώρα του κτιρίου, οι ακτιβιστές διέκοψαν με συνθήματα την ομιλία του Τραμπ τρία λεπτά μετά την έναρξη της, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών.

Μάλιστα, εκτός εαυτού ο μεγιστάνας, ακούγεται να λέει σε διαδηλωτή που διακόπτει την ομιλία του ''Πήγαινε στη μάνα σου''.

Ο Τραμπ αποδοκιμάστηκε μεταξύ άλλων για τη φράση του "ουρλιάζει και τρελαίνει με τη φωνή της" την οποία χρησιμοποίησε για να περιγράψει τη Χίλαρι Κλίντον, μια φράση που θεωρήθηκε σεξιστική.

Το επιτελείο του Τραμπ έκανε λόγο για "αλήτες και ταραξίες" ενώ ο μοναδικός πλέον υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, έχει επανειλημμένα "κλείσει το μάτι" στους οπαδούς του καλώντας τους να αντιδρούν όταν "τους επιτίθενται".

Οι διαδηλωτές από τη πλευρά τους, κάνουν λόγο για πολύ βίαιη καταστολή από τις αρχές.

 

 

 
ΣΧΟΛΙΑ