Προσφυγικό και αξιολόγηση σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
  Δευτέρα, 29 Φεβ 2016      10:59      0

Προσφυγικό και αξιολόγηση σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή έχει το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες, με πρώτα θέματα στην ατζέντα το προσφυγικό και τα ζητήματα της πρώτης αξιολόγησης...

Λίγες μέρες έως την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, στο επίκεντρο της σύσκεψης βρίσκονται και τα δεδομένα που δημιούργησαν οι μονομερείς ενέργειες χωρών του βαλκανικού διαδρόμου, αλλά και η θέση που αναμένεται να διατυπώσει η κυβέρνηση στη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Θέση, την οποία περιέγραψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, όταν είπε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει αναλογικό υποχρεωτικό διαμερισμό των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ, διαφορετικά η Ελλάδα δεν πρόκειται να συναινέσει από εδώ και στο εξής σε συμφωνίες.

Για τη θέση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, την προσεχή Πέμπτη.

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση αναμένει την επιστροφή των θεσμών και επιδιώκει τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι από την πλευρά της υλοποιεί έγκαιρα τα μέτρα και τα στάδια της συμφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ