Προς την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Χρυσόγονος – Ανακοινώνει αύριο
σε συνέντευξη τύπου – Άγνωστες οι επιλογές του για την επόμενη μέρα
  Τετάρτη, 27 Σεπ 2017      20:14      0

Προς την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Χρυσόγονος – Ανακοινώνει αύριο σε συνέντευξη τύπου – Άγνωστες οι επιλογές του για την επόμενη μέρα

Tην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει αύριο στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Χρυσόγονο...

Ο κ. Χρυσόγονος εμφανιζόταν αρκετά αποστασιοποιημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής θα προτείνει να πραγματοποιηθεί ολομελειακό δημοψήφισμα στην «Σοσιαλιστική Τάση» για να αποφασίσει το αν θα μείνει ή θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλα στελέχη προερχόμενα από το σοσιαλιστικό χώρο που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι πρόκειται επί της ουσίας για τάση – σφραγίδα, καθώς η πλειονότητα των μελών της έχει ενταχθεί σταδιακά σε άλλες τάσεις του κόμματος, ιδιαίτερα στην Ενωτική Κίνηση. Πάντως, μαζί με τον κ. Χρυσόγονο αναμένεται να αποχωρήσει ένα μικρό τμήμα της «Σοσιαλιστικής Τάσης» ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντώνης Κοτσακάς, η Νίνα Κασιμάτη καθώς και άλλα επιφανή πασοκογενή στελέχη δεν έχουν καμία τέτοια διάθεση.

Προς το παρόν η Κουμουνδούρου δεν σχολιάζει τίποτα επί του θέματος, ωστόσο αναμένεται απάντηση αμέσως μετά την αυριανή συνέντευξη Τύπου του κ. Χρυσόγονου ανάλογα και με αυτά που θα ειπωθούν.

Οι πληροφορίες για την επόμενη μέρα του κ. Χρυσόγονου είναι συγκεχυμένες, καθώς ορισμένοι βλέπουν «μεταπήδησή» του προς το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ενώ αντίθετα άλλοι θυμίζουν ότι ο κ. Χρυσόγονος έχει το τελευταίο διάστημα επαφές με αρκετούς «άστεγους» του σοσιαλιστικού χώρου, ανάμεσά τους και πρώην υπουργοί, μη αποκλείοντας να υπάρξει κάποια άλλου τύπου κίνηση. Ωστόσο, θυμίζουν ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Χρυσόγονος παραμένει ευρωβουλευτής μέχρι το 2019 και άρα δεν έχει λόγο να βιαστεί στις αποφάσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ