Προειδοποιητικά mail σε χιλιάδες φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν
την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος
  Τρίτη, 22 Αυγ 2017      14:46      0

Προειδοποιητικά mail σε χιλιάδες φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος

Χιλιάδες email άρχισαν να φθάνουν στους φορολογούμενους μετά από διασταύρωση των στοιχείων που προχώρησε ΑΑΔΕ μέσω της οποίας διαπιστώθηκε πόσοι οφειλέτες δεν πλήρωσαν τους τρέχοντες φόρους.

 

Οι επιστολές αφορούν κυρίως, 761.000 φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν πλήρωσαν εγκαίρως την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος συνολικού ύψους 340 εκατ. ευρώ. Μάλιστα δίνεται δεκαπέντε ημέρες προθεσμία για την τακτοποίηση των φορολογικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, με τη διακριτική υπενθύμιση της δυνατότητας των προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ. να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων.

Αποστολέας του μηνύματος εμφανίζεται « OFEIL-noreply@taxinet.gr» ενώ υπάρχει και υποσημείωση με την οποία οι φορολογούμενοι ενημερώνονται για την πιθανότητα να έχουν λάβει πλαστά μηνύματα με κακόβουλο περιεχόμενο.

Στη διάρκεια του περασμένου έτους, 742.922 φορολογούμενοι δέχθηκαν τηλεφώνημα ή email από την ΑΑΔΕ και από αυτούς 442.711 πολίτες προχώρησαν είτε σε ρύθμιση, είτε σε εξόφληση του οφειλόμενου φόρου. Με τον τρόπο αυτό εισπράχθηκαν 424,7 εκατομμύρια ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Φέτος, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει συμμόρφωση των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε ποσοστό τουλάχιστον 50% κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου και είσπραξη τουλάχιστον 35% των συγκεκριμένων οφειλών μετά από δράσεις της Διεύθυνσης Φορολογικής Συμμόρφωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ