Πιθανή νέα τριμερής συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ- Νταβούτογλου
  Τετάρτη, 2 Μάρ 2016      12:03      0
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό

Πιθανή νέα τριμερής συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ- Νταβούτογλου

Τριμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας -Τουρκίας ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό...

Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ και Αχμέτ Νταβούτογλου θα συζητήσουν σχετικά με την προσφυγική κρίση με φόντο τη σκληρή στάση που κρατούν χώρες όπως αυτές των δυτικών Βαλκανίων και η Αυστρία.

Στόχος της ελληνικής πλευράς από την εν λόγω τριμερή είναι να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της, ενώ θα τεθεί και το θέμα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο καθώς η Άγκυρα δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας και επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την παρουσία του ΝΑΤΟ για να προβάλλει τις δικές της αξιώσεις στο Αιγαίο.

Επίσης, η επαναπροώθηση στην Τουρκία και το θέμα των φτηνών αεροπορικών προς Κωνσταντινούπολη από χώρες όπως το Μαρόκο, με αποτέλεσμα να περνούν έτσι μετανάστες στη γείτονα, είναι δύο ακόμη θέματα προς συζήτηση.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη τριμερής είχε αναβληθεί καθώς απουσίαζε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης που η Άγκυρα συνέδεσε με τους Κούρδους της Συρίας.

ΣΧΟΛΙΑ