Παρίσι: Πυροβολισμοί και ένας νεκρός στο αεροδρόμιο Ορλί
  Σάββατο, 18 Μάρ 2017      10:57      0

Παρίσι: Πυροβολισμοί και ένας νεκρός στο αεροδρόμιο Ορλί

Πανικός στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι...

Ένας άνδρας αποπειράθηκε να αρπάξει το όπλο γυναίκας στρατιώτη εντός του αερολιμένα, όμως στη συνέχεια τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά αστυνομικού.

Ο δράστης είχε προσπαθήσει να αρπάξει το όπλο της γυναίκας στρατιώτη "σε μια εξαιρετικά βίαιη επίθεση" εναντίον της προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού.

Ο Μπενουά Μπρουλόν, εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής δύναμης περιπολίας της Γαλλίας, δήλωσε για τη γυναίκα στρατιώτη: "Είναι πολύ καλά".

Ο Μπρουλόν, που μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, είπε πως η στρατιωτίνα, που είναι μέλος ενός αποσπάσματος της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε στο έδαφος καθώς πάλευε με τον δράστη.

"Τότε ήταν που οι συνάδελφοί της άνοιξαν πυρ για να προστατεύσουν εκείνην και τον κόσμο γύρω", είπε.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ είπε πως είναι "πιθανό" αλλά δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί ως τέτοιο, το επεισόδιο να χαρακτηριστεί τρομοκρατική επίθεση.

"Υπάρχει πιθανόν τρομοκρατικό κίνητρο αλλά αυτό είναι κάτι που το δικαστικό σύστημα θα πρέπει να εξακριβώσει και θα το κάνει στον κατάλληλο χρόνο", είπε ο Μπραντέ στους δημοσιογράφους.

 

ΣΧΟΛΙΑ