Παπαστράτος: Επενδύει και προσλαμβάνει
  Πέμπτη, 23 Μάρ 2017      12:04      0

Παπαστράτος: Επενδύει και προσλαμβάνει

Νέα επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ ξεκίνησε να υλοποιεί η εταιρεία «Παπαστράτος» για την επέκταση και τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού, το νέο καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International...

Η επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων κτιρίων, την εγκατάσταση δέκα γραμμών παραγωγής ράβδων καπνού (heets) και δύο γραμμών επεξεργασίας καπνών.

Η χρηματοδότηση θα γίνει με ίδια κεφάλαια της μητρικής της «Παπαστράτος», Philip Morris International, και η πρώτη παραγωγή των heets θα ξεκινήσει σε 10 μήνες, ενώ από τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι εξαγωγές προς 30 χώρες. Αυτά αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος» Χρήστος Χαρπαντίδης την Τετάρτη σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο.

Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνον λόγω του ύψους της άμεσης επένδυσης στην παραγωγή, αλλά και επειδή με την ολοκλήρωσή της το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

Η αδειοδοτική διαδικασία για την επένδυση έχει ήδη ξεκινήσει και τον Οκτώβριο αναμένεται να εγκατασταθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παράγονται ετησίως 20 δισεκατομμύρια ράβδοι καπνού και η μονάδα στον Ασπρόπυργο θα παράγει πλέον αποκλειστικά heets σταματώντας την παραγωγή τσιγάρων. «Η Philip Morris International και η “Παπαστράτος” θα συνεχίσουν να απορροφούν και να εξάγουν σε όλο τον κόσμο ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου, τα οποία θα καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο χαρμάνι και των νέων ράβδων καπνού», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ελληνικής καπνοβιομηχανίας.

O κ. Χρ. Χαρπαντίδης χαρακτήρισε την επένδυση «σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία». Γνωστοποίησε επίσης πως θα προστεθούν 400 νέες θέσεις εργασίας στις ήδη υπάρχουσες 800 άμεσες και έμμεσες του ομίλου, ενώ άλλες 250 προσλήψεις έχουν γίνει οψίμως για την ανάπτυξη του δικτύου IQOS.

Σημειώνεται πως από το 2003 η Philip Morris International και η «Παπαστράτος» έχουν ήδη υλοποιήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Η «Παπαστράτος» διαθέτει στην Ελλάδα περίπου 25.000 άμεσους και έμμεσους εμπορικούς συνεργάτες και 900 προμηθευτές, ενώ η PMI είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ελληνικών καπνών, αγοράζοντας άνω του 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών με τριετείς δεσμεύσεις (2013-2015 και 2016-2018).

 

ΣΧΟΛΙΑ