Παπανδρέου: «Kαθαροί κανόνες στις σχέσεις με τους επιχειρηματίες»
  Πέμπτη, 14 Οκτ 2010      13:51      0

Παπανδρέου: «Kαθαροί κανόνες στις σχέσεις με τους επιχειρηματίες»

Να πατάξει τη γραφειοκρατία την πολυνομία και τις νοοτροπίες του παρελθόντος που έχουν...

καταστήσει υπηρεσίες του δημοσίου σε «κλειστά μαγαζάκια» και φέουδα λειτουργώντας ως «μήτρα διαφθοράς» δήλωσε αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου από το βήμα της ανοικτής συζήτησης των εξαγωγέων στην Αθήνα με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.

Ο Πρωθυπουργός ο οποίος παρέστη αιφνιδιαστικά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη στο πλαίσιο κύκλου επαφών με τους εξαγωγείς όλης της χώρας, στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι εξαγωγείς παρά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας έχουν καταφέρει να αποτελέσουν με αξιοπιστία και συνέπεια αυτό που πρέπει να είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα.

«Είμαστε αποφασισμένοι» είπε ο Πρωθυπουργός «να εγκαθιδρύσουμε καθαρούς και απλούς κανόνες στις σχέσεις επιχειρηματιών και πολιτείας γιατί γνωρίζουμε ότι η πολυνομία και πολυπλοκότητα των θεσμών αποτελούν μήτρα διαφθοράς».

Νωρίτερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης είχε παρουσιάσει τις τέσσερις προτεραιότητες που θα στηριχθεί η πολιτική του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων, την ενίσχυση της καινοτομίας και της ρευστότητας και τον έλεγχο της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ