Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς συνεχίζεται
  Πέμπτη, 24 Δεκ 2015      00:28      0

Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς συνεχίζεται

Ο Παπαγγελόπουλος ψάχνει από το 1995 - Ανακοινώσεις μέσα στον Γενάρη...

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

 

«Αυτά που γίνονται τις τελευταίες 15 μέρες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής δεν έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια». Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια σκιαγραφούν στα «Επίκαιρα» άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις την προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους συνεργάτες του ώστε να αποδοθεί επιτέλους φορολογική δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα και να καταλογιστούν ευθύνες για υποθέσεις που είχαν καταχωνιαστεί στο βάθος δικαστικών αρχείων εδώ και πολλά χρόνια. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν με νόημα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, διαθέτει την «τρέλα» που απαιτείται προκειμένου να μπει μια τάξη στο χάος.

Ενδεικτικά, με τροπολογία του αυτή την εβδομάδα ο κ. Παπαγγελόπουλος άνοιξε τον δρόμο στους οικονομικούς εισαγγελείς να μπορούν να χρησιμοποιούν στοιχεία στις έρευνές τους για μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού, ακόμα κι αν αυτά έχουν αποκτηθεί παρανόμως. Το μυαλό πηγαίνει, και όχι αδίκως, στη «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και σε αρκετές ακόμα λίστες που βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης και μέσα στις οποίες κρύβονται και φοροφυγάδες.

 

Διασταυρώσεις επί διασταυρώσεων

Στενοί συνεργάτες του κ. Παπαγγελόπουλου εκμυστηρεύονται στα «Επίκαιρα» ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν λάβει το μήνυμα πως υπάρχει απόλυτη πολιτική κάλυψή τους ώστε να μην αποκρύψουν τίποτα και να μην προστατεύσουν κανέναν ένοχο. Όλες οι λίστες ερευνώνται η καθεμιά ξεχωριστά αλλά και συνδυαστικά προκειμένου να διασταυρωθεί και αν υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε περισσότερες από μία, καθώς και το ιστορικό των τραπεζικών τους κινήσεων. Όπως, εξάλλου, είχαμε γράψει και σε προηγούμενο τεύχος μας, οι πιο ύποπτοι λογαριασμοί θεωρούνται αυτοί που σήμερα είναι μηδενικοί και από τους οποίους εικάζεται ότι στο παρελθόν πέρασε πολύ χρήμα για «βρώμικες δουλειές». Και μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στην αρχή της διερεύνησης, αλλά πληροφορούμαστε ότι στα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις για τη «λίστα Μπόργιανς» με τους 10.588 Έλληνες καταθέτες στην ελβετική τράπεζα UBS.

Όσο για τον ίδιο τον κ. Παπαγγελόπουλο, εκείνοι που τον ζουν στην καθημερινότητά του μιλούν με τα καλύτερα λόγια. «Η συνεργασία μας μαζί του είναι εξαιρετική. Κατανοεί απολύτως τα θέματα και προσφέρει ελευθερία κινήσεων στους ανθρώπους που εμπιστεύεται. Είναι απολύτως συνεργάσιμος. Στόχος όλων μας είναι να καταλάβουν οι πολίτες ότι γίνεται έργο, ώστε να αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που αυτοκαταγγέλλονται για να γλιτώσουν τα χειρότερα, και να εξοικονομήσουμε παραλλήλως πόρους για άλλες έρευνες. Δεν είναι μόνο ζήτημα να γεμίσει το δημόσιο ταμείο, αλλά κυρίως να αποδοθεί δικαιοσύνη, ένα αίτημα δεκαετιών της ελληνικής κοινωνίας», μας αποκαλύπτουν αξιόπιστες πηγές.

 

Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν εκτάκτως την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ