Συνέχεια στην κόντρα υπουργού Υγείας-ΙΣΑ
  Δευτέρα, 22 Φεβ 2016      16:30      0

Συνέχεια στην κόντρα υπουργού Υγείας-ΙΣΑ

Αμείωτη συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών...

 

 

 

Ο ΙΣΑ απάντησε στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος ανακοίνωσε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υποστηρίζοντας ότι «οι καθυστερημένες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν θα φέρουν πίσω τους ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών στις ΜΕΘ τον τελευταίο χρόνο».

«Με τις δηλώσεις του στα Μέσα Επικοινωνίας και την παραδοχή του ότι καθημερινά λείπουν περίπου 60 κλίνες ΜΕΘ ο κ. Ξανθός ομολόγησε την αποτυχία του»,τονίζει ο ΙΣΑ ,υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία της καθυστέρησης των απαιτούμενων προσλήψεων ειδικά μέσα στην εποχή κορύφωσης της γρίπης.  

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ακόμη υπογραμμίζει  ότι  η συνέντευξη που έδωσε αποτελεί μια  ακόμη προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποποιηθεί τις ευθύνες του. 

Για τον Ιατρικό σύλλογο «ο κ. Ξάνθος είναι ακατάλληλος  για την  πολιτική ηγεσία  ενός τόσο ευαίσθητου τομέα και καλείται να αναλάβει τις ευθύνες για τις λάθος αποφάσεις και να παραιτηθεί».

 

ΣΧΟΛΙΑ